Rybářský rozcestník

Pomazánka z uzené ryby (mořské nebo sladkovodní)

Umleté vykoštěné maso z vyuzené makrely, promíchané s cibulí, máslem, kečupem …

1 náročnost
15 minut
Pomazánka z uzené ryby (mořské nebo sladkovodní ryby)
  • 200 g vyuzené makrely nebo jiné mastnější ryby
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks větší sladkokyselé okurky
  • 1 ks cibule
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Makrelu vykostíme a umeleme na strojku
    2. Cibuli a okurku nasekáme na jemno, umleté maso z makrely rozetřeme s povoleným máslem, přidáme nakrájenou cibuli, okurku a kečup
    3. Vše promícháme, osolíme, okořeníme pepřem a dochutíme citronovou šťávou
    4. Takto připravenou rybí pomazánku mažeme na veku nebo jiné pečivo.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?