Rybářský rozcestník

Pomazánka z uzené ryby (mořské nebo sladkovodní)

Umleté vykoštěné maso z vyuzené makrely, promíchané s cibulí, máslem, kečupem …

1 náročnost
15 minut
Pomazánka z uzené ryby (mořské nebo sladkovodní ryby)
  • 200 g vyuzené makrely nebo jiné mastnější ryby
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks větší sladkokyselé okurky
  • 1 ks cibule
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Makrelu vykostíme a umeleme na strojku
    2. Cibuli a okurku nasekáme na jemno, umleté maso z makrely rozetřeme s povoleným máslem, přidáme nakrájenou cibuli, okurku a kečup
    3. Vše promícháme, osolíme, okořeníme pepřem a dochutíme citronovou šťávou
    4. Takto připravenou rybí pomazánku mažeme na veku nebo jiné pečivo.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Lov kaprů tzv. „na trhačku“ (pomocí kolíčků na prádlo)

    Kapry metodou trhačky, tzv. „na kolíčky“, chytáme z několika důvodů. Především všude tam, kde je hodně silný proud a máme problém udržet své montáže pěkně v klidu u dna na námi zvoleném místě. Dalším důvodem může být hodně nečistot plovoucích jak na hladině, tak pod ní, například po bouřích, velkých lijácích a podobně. Vlasec vedený vzduchem nad vodou totiž není strhávaný proudem a nepořádek unášený vodou se na něj nemá jak zachytit.

    Swinger nahrazený kolíčkem na prádlo a gumou

    Nahradit rozbitý swinger kolíčkem na prádlo a gumou napadlo mého kamaráda poměrně nedávno. V nouzi si prostě rybář musí umět poradit. Ovšem všechny nás šokovalo, že celý systém pak fungoval lépe, jako s klasickým swingerem.

    Velké sousto z kukuřice pro větší kapry

    Velké sousto vyselektuje drobnější ryby a tak záběr přijde jen od většího kusu. To docílíme použitím více kukuřic najednou napíchnutých na přívěs háčku s očkem uvázaného pomocí bezuzlového vázání …

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím