Rybářský rozcestník

Pstruh se slaninou

Pstruh obalený v kořeněné mouce, zabalený do slaniny, potřený olejem, gilovaný.

1 náročnost
30 minut
  • 4 ks očištěných a vykuchaných pstruhů
  • 4 ks plátků libové uzené slaniny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • šťáva z 1/2 citronu
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné, vykuchané pstruhy opláchneme pod studenou vodou a osušíme
    2. Polohrubou mouku smícháme s mletým pepřem a solí
    3. Plátky slaniny natáhneme tak, aby byly co nejtenčí
    4. Ryby obalíme v kořeněné mouce, zabalíme do slaniny, potřeme olivovým olejem, grilujeme na středně horkém grilu asi 10-15 minut a jednou otočíme
    5. Pstruhy podáváme pokapané citronovou šťávou a s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?