Rybářský rozcestník

Pstruh se slaninou

Pstruh obalený v kořeněné mouce, zabalený do slaniny, potřený olejem, gilovaný.

1 náročnost
30 minut
  • 4 ks očištěných a vykuchaných pstruhů
  • 4 ks plátků libové uzené slaniny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • šťáva z 1/2 citronu
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné, vykuchané pstruhy opláchneme pod studenou vodou a osušíme
    2. Polohrubou mouku smícháme s mletým pepřem a solí
    3. Plátky slaniny natáhneme tak, aby byly co nejtenčí
    4. Ryby obalíme v kořeněné mouce, zabalíme do slaniny, potřeme olivovým olejem, grilujeme na středně horkém grilu asi 10-15 minut a jednou otočíme
    5. Pstruhy podáváme pokapané citronovou šťávou a s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    Do řek tečou z čističek i antidepresiva, ryby jsou méně ostražité a neskrývají se před predátory

    Výzkum ukázal, že kvůli chemikáliím v tocích jsou ryby méně aktivní, což může vést k tomu, že se neukryjí před predátory. Vědci zkoumali populaci pstruha obecného v potoku na Prachaticku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím