Rybářský rozcestník

Pstruh se slaninou

Pstruh obalený v kořeněné mouce, zabalený do slaniny, potřený olejem, gilovaný.

1 náročnost
30 minut
  • 4 ks očištěných a vykuchaných pstruhů
  • 4 ks plátků libové uzené slaniny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • šťáva z 1/2 citronu
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné, vykuchané pstruhy opláchneme pod studenou vodou a osušíme
    2. Polohrubou mouku smícháme s mletým pepřem a solí
    3. Plátky slaniny natáhneme tak, aby byly co nejtenčí
    4. Ryby obalíme v kořeněné mouce, zabalíme do slaniny, potřeme olivovým olejem, grilujeme na středně horkém grilu asi 10-15 minut a jednou otočíme
    5. Pstruhy podáváme pokapané citronovou šťávou a s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím