Rybářský rozcestník

Polévkové knedlíčky z rybích jiker

Polévkové knedlíčky z rybích jiker jsou skvělým doplňkem především rybích vývarů. Jsou velmi chutné, rozhodně stojí za tu práci se poprat s přípravou jiker na jejich kuchyňské zpracování!

2 náročnost
30 minut
Rybí
  • 100 g rybích jiker
  • 4 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce krupice
  • 1 lžičku másla
  • muškátový oříšek
  • mletý černý pepř
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Jikry v mírně osolené vodě uvaříme do měkka.
    2. Vodu slijeme, odstraníme blanky, jikry propláchneme.
    3. K jikrám přidáme strouhanku, krupici, lžičku másla a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, propracujeme v tužší těsto.
    4. Z těsta vypracuje knedlíčky, vložíme je do vroucího vývaru, až rybí knedlíčky začnou plavat na povrchu, jsou uvařené.

    Doporučení

    Recept na rybí vývar s rybími knedlíčky z jiker najdete zde: Rybí vývar s jikrovými knedlíčky

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?