Rybářský rozcestník

Čínská rybí polévka II.

Pikantní ostrá polévka, kterou můžeme připravit jak z mořských tak sladkovodních ryb. Recept z čínské kuchyně.

2 náročnost
60 minut
  • 500 g rybích odřezků
  • 400 g vykostěného rybího masa bez kůže
  • 1,5 l vody
  • 1 ks mrkev
  • 1/2 ks pórku
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru
  • kousek chilli papričky
  • bobkový list
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí odřezky (hlava, ploutve atd.) zalijeme 1,5 l vody osolíme, přidáme bobkový list, nastrouhaný zázvor, vaříme na mírném ohni 40 minut.
    2. Vývar scedíme, odložíme stranou.
    3. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, mrkev a rybí maso na nudličky.
    4. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme pórek, mrkev, krátce osmahneme a zalijeme rybím vývarem, přidáme kousek chilli papričky, nalijeme sojovou omáčku, vaříme 10 minut.
    5. Na závěr do polévky přidáme nakrájené ryby, vaříme 3 minuty, polévku podle chuti, můžeme ještě podle chuti dochutit pepřem, solí.

    Poznámka

    Autor textu i fotografie: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.