Rybářský rozcestník

Čínská rybí polévka II.

Pikantní ostrá polévka, kterou můžeme připravit jak z mořských tak sladkovodních ryb. Recept z čínské kuchyně.

2 náročnost
60 minut
  • 500 g rybích odřezků
  • 400 g vykostěného rybího masa bez kůže
  • 1,5 l vody
  • 1 ks mrkev
  • 1/2 ks pórku
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru
  • kousek chilli papričky
  • bobkový list
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí odřezky (hlava, ploutve atd.) zalijeme 1,5 l vody osolíme, přidáme bobkový list, nastrouhaný zázvor, vaříme na mírném ohni 40 minut.
    2. Vývar scedíme, odložíme stranou.
    3. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, mrkev a rybí maso na nudličky.
    4. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme pórek, mrkev, krátce osmahneme a zalijeme rybím vývarem, přidáme kousek chilli papričky, nalijeme sojovou omáčku, vaříme 10 minut.
    5. Na závěr do polévky přidáme nakrájené ryby, vaříme 3 minuty, polévku podle chuti, můžeme ještě podle chuti dochutit pepřem, solí.

    Poznámka

    Autor textu i fotografie: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….