500 g rybích odřezků
400 g vykostěného rybího masa bez kůže
1,5 l vody
1 ks mrkev
1/2 ks pórku
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce strouhaného zázvoru
kousek chilli papričky
bobkový list
pepř
olej
sůl
Příprava
- Rybí odřezky (hlava, ploutve atd.) zalijeme 1,5 l vody osolíme, přidáme bobkový list, nastrouhaný zázvor, vaříme na mírném ohni 40 minut.
- Vývar scedíme, odložíme stranou.
- Pórek nakrájíme na tenká kolečka, mrkev a rybí maso na nudličky.
- V hrnci rozehřejeme olej, přidáme pórek, mrkev, krátce osmahneme a zalijeme rybím vývarem, přidáme kousek chilli papričky, nalijeme sojovou omáčku, vaříme 10 minut.
- Na závěr do polévky přidáme nakrájené ryby, vaříme 3 minuty, polévku podle chuti, můžeme ještě podle chuti dochutit pepřem, solí.
Poznámka
Autor textu i fotografie: Dalibor Marounek