Rybářský rozcestník

Rybí vývar s jikrovými knedlíčky

Recept na klasický vývar rybí, jako polévková vložka použita zelenina, rybí maso a knedlíčky s jikrami.

2 náročnost
70 minut
RybíRybíRybí
  • 750 g odřezků z ryb
  • 100 g rybích jiker
  • 1,5 l vody
  • 1 ks kousek celeru
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks vejce
  • 4 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce krupice
  • muškátový květ
  • bobkový list
  • nové koření
  • černý pepř
  • celý pepř
  • libeček
  • pažitka
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí odřezky zalijeme vodou, přidáme divoké koření, mrkev, celer, osolíme, vaříme na mírném ohni 40 minut.
    2. Jikry v mírně osolené vodě uvaříme do měkka, vodu slijeme, odstraníme blanku, jikry propláchneme, odložíme stranou.
    3. Vývar scedíme, z odřezků obereme maso, zeleninu nakrájíme na kostičky.
    4. K jikrám přidáme strouhanku, krupici, lžičku másla a ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a propracujeme v tužší těsto.
    5. K scezenému vývaru přidáme rybí maso, nakrájenou zeleninu.
    6. Z těsta vypracujeme knedlíčky, vložíme je do vroucího vývaru. Až knedlíčky začnou plavat na povrchu, jsou vařené.
    7. Polévku dochutíme nasekaným libečkem, pažitkou, případně ještě solí a pepřem.

    Poznámka

    Text: D. Marounek, foto: D. Marounek a J. Langer

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!