Pražma královská nebo také pražman zlatý, mořan zlatý je vynikající mořská ryba s chutným masem bez svalových kůstek. Jde skvěle grilovat, péct v alobalu, smažit, dusit i vařit. Váha pražmy na trhu se pohybuje kolem 300 g, počítáme 1 rybu na osobu.
2 náročnost
30 minut
Pražma královská na bylinkovém máslu s česnekem
2 ks pražmy
3 ks stroužky česneku
100 g másla
1 snítka rozmarýnu
1 lžíce nasekané petrželky
citronová šťáva
mořská sůl
pepř
Ostatní:
opečené plátky bagety potřené bylinkovým máslem, zelenina jako příloha
Příprava
Ryby opláchneme, osušíme, osolíme na povrchu i v břišní dutině, dovnitř vložíme snítku rozmarýnu, na povrchu i uvnitř pokapeme citronovou šťávou
Změklé máslo utřeme s nasekanou petrželkou a utřeným česnekem, ochutíme mletým pepřem
Ryby potřeme bylinkovým máslem na povrchu i uvnitř, položíme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme v troubě zhruba 15 minut, během pečení ryby v troubě jednou otočíme
Podáváme s kousky citronu, opečenou rozpůlenou bagetkou potřenou bylinkovým máslem a zeleninou.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!