
Pražma královská na bylinkovém máslu s česnekem
2 ks pražmy
3 ks stroužky česneku
100 g másla
1 snítka rozmarýnu
1 lžíce nasekané petrželky
citronová šťáva
mořská sůl
pepř
Ostatní:
opečené plátky bagety potřené bylinkovým máslem, zelenina jako příloha
Příprava
- Ryby opláchneme, osušíme, osolíme na povrchu i v břišní dutině, dovnitř vložíme snítku rozmarýnu, na povrchu i uvnitř pokapeme citronovou šťávou
- Změklé máslo utřeme s nasekanou petrželkou a utřeným česnekem, ochutíme mletým pepřem
- Ryby potřeme bylinkovým máslem na povrchu i uvnitř, položíme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme v troubě zhruba 15 minut, během pečení ryby v troubě jednou otočíme
- Podáváme s kousky citronu, opečenou rozpůlenou bagetkou potřenou bylinkovým máslem a zeleninou.