Rybářský rozcestník

Pražma královská na bylinkovém másle s česnekem

Pražma královská nebo také pražman zlatý, mořan zlatý je vynikající mořská ryba s chutným masem bez svalových kůstek. Jde skvěle grilovat, péct v alobalu, smažit, dusit i vařit. Váha pražmy na trhu se pohybuje kolem 300 g, počítáme 1 rybu na osobu.

2 náročnost
30 minut
Pražma královská na bylinkovém máslu s česnekem
  • 2 ks pražmy
  • 3 ks stroužky česneku
  • 100 g másla
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • citronová šťáva
  • mořská sůl
  • pepř
  • Ostatní:
  • opečené plátky bagety potřené bylinkovým máslem, zelenina jako příloha
  • Příprava

    1. Ryby opláchneme, osušíme, osolíme na povrchu i v břišní dutině, dovnitř vložíme snítku rozmarýnu, na povrchu i uvnitř pokapeme citronovou šťávou
    2. Změklé máslo utřeme s nasekanou petrželkou a utřeným česnekem, ochutíme mletým pepřem
    3. Ryby potřeme bylinkovým máslem na povrchu i uvnitř, položíme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme v troubě zhruba 15 minut, během pečení ryby v troubě jednou otočíme
    4. Podáváme s kousky citronu, opečenou rozpůlenou bagetkou potřenou bylinkovým máslem a zeleninou.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!