Rybářský rozcestník

Kapří polévka s hříbky

Nejlepší rybí polévky, kterou vařily baštýřky a sádecké v jižních Čechách. Ryb a hub měly vždy dostatek.

2 náročnost
30 minut
kapříkapříkapří
  • 250 g masa z kapra bez kostí
  • 150 g nakrájených hříbků na plátky
  • 1,5 l rybího vývaru
  • 2 dl smetany
  • 2 ks jarní cibulky s natí
  • 1 ks kousek celeru
  • 1 ks mrkev
  • 1 lžíce hladké mouky
  • špetka muškátové květu
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso opečeme na másle, odložíme stranou.
    2. V hrnci na másle orestujeme nakrájenou cibule i s natí, kostičky celeru a mrkve. Zeleninu zalijeme rybím vývarem a vaříme do měkka.
    3. Smetanu rozmícháme s moukou a vlijeme do polévky, necháme 5 minut povařit.
    4. Na másle opečeme plátky hub a společně s opečeným kapřím masem vložíme do polévky.
    5. Na závěr polévku dochutíme solí, pepřem, špetkou muškátového květu.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    O pohár předsedy SÚS 2022

    Tradiční rybářské závod „O pohár předsedy SÚS“, se koná na vodní ploše Písková Lhota 14. 5. pro dospělé a 15. 5. 2022 pro děti a mládež. Rezervaci lze provést do 6. 5. Neváhejte se přihlásit! Volná místa budou k dispozici i v den závodu, takže můžete přijet…

    Propozice na Jarní a Dětské závody ČRS MO Kladruby 28.5. a 29.5. 2022

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní a Dětské rybářské závody konané ve dnech 28. a 29. května 2022 na nádrži Záhorská. V příloze Vám zasíláme propozice obou závodů a jsme v očekávání Vašich rezervací lovných míst. Těšíme se na Vaši hojnou účast! Výbor ČRS MO Kladno…

    Územní kolo Zlaté udice 2022

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz a ČRS MO Domažlice pořádají Územní kolo rybářské soutěže Zlatá udice 2022….

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím