Rybářský rozcestník

Kapr po maďarsku

Kapr podle receptu z Maďarska. Opečené rybí maso zalité omáčkou z výpeku.

2 náročnost
40 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce kapra
  • 2 ks bílky
  • 100 g oleje
  • sůl
  • Na omáčku:
  • 250 g kečupu
  • 30 g cukru
  • 1 dl červeného vína
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme a na oleji opečeme dorůžova
    2. Upečenou rybu vyjmeme a necháme vychladnout
    3. Do šťávy přidáme kečup, víno, citrónovou šťávu a cukr, zamícháme a necháme projít varem
    4. Na talíři jednotlivé porce kapra zalijeme omáčkou a posypeme drobně pokrájeným bílkem.

    Doporučení

    Takto připravenou rybu podáváme studenou s pečivem

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….