Rybářský rozcestník

Kapr po maďarsku

Kapr podle receptu z Maďarska. Opečené rybí maso zalité omáčkou z výpeku.

2 náročnost
40 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce kapra
  • 2 ks bílky
  • 100 g oleje
  • sůl
  • Na omáčku:
  • 250 g kečupu
  • 30 g cukru
  • 1 dl červeného vína
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme a na oleji opečeme dorůžova
    2. Upečenou rybu vyjmeme a necháme vychladnout
    3. Do šťávy přidáme kečup, víno, citrónovou šťávu a cukr, zamícháme a necháme projít varem
    4. Na talíři jednotlivé porce kapra zalijeme omáčkou a posypeme drobně pokrájeným bílkem.

    Doporučení

    Takto připravenou rybu podáváme studenou s pečivem

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?