Rybářský rozcestník

Kapr po maďarsku

Kapr podle receptu z Maďarska. Opečené rybí maso zalité omáčkou z výpeku.

2 náročnost
40 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce kapra
  • 2 ks bílky
  • 100 g oleje
  • sůl
  • Na omáčku:
  • 250 g kečupu
  • 30 g cukru
  • 1 dl červeného vína
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme a na oleji opečeme dorůžova
    2. Upečenou rybu vyjmeme a necháme vychladnout
    3. Do šťávy přidáme kečup, víno, citrónovou šťávu a cukr, zamícháme a necháme projít varem
    4. Na talíři jednotlivé porce kapra zalijeme omáčkou a posypeme drobně pokrájeným bílkem.

    Doporučení

    Takto připravenou rybu podáváme studenou s pečivem

    Nejčtenější články

    Jak zpracovat sumce

    Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

    Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

    Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

    Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

    Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?