Recepty, rady a tipy na skvělé nástrahy, tedy vše co přijde na háček a návnady, které vám ryby nalákají zrovna k tomu vašemu háčku.
87 dalšíchVyzkoušené recepty na pokrmy jak ze sladkovodních, tak i mořských ryb a dalších vodních živočichů. V této kategorii najdete recepty teplé a studené kuchyně, polévky z ryb a darů moře, klasické rybí vývary, tepelně zpracované, ale i za studena nakládané ryby ... jezte rybu nemá chybu! :)
1717 dalšíchPražma královská nebo také pražman zlatý, mořan zlatý je vynikající mořská ryba s chutným masem bez svalových kůstek. Jde skvěle grilovat, péct v alobalu, smažit, dusit i vařit. Váha pražmy na trhu se pohybuje kolem 300 g, počítáme 1 rybu na osobu.
Na pánvi na másle opečení, slaninou prošpikovaní, líni, servírovaní spolu se zeleninou podušenou na výpeku z ryb.
Arctic warmer v překladu znamená arktické teplo, což nám tenhle nápoj nepřímo zařazuje do nápojů vhodných k zahřátí hlavně v zimním období. Připravíme ho z vodky, pomerančového džusu, mátového sirupu a samozřejmě horké vody.
Dopředu připravený „zdravotní“ nápoj pro dospělé. Slivovice smíchaná s citrónovou šťávou a medem, podávaná teplá! Skvělý životabudič nejen pro rybáře či myslivce.
Asi 1 l chutného čaje z nastrouhaného zázvoru dochuceného citrónovou šťávou a medem. Skvělý při nachlazení a prevenci proti chřipce.
Ve sladkokyselém nálevu nakládané filety z bílých ryb, zarolované do tvaru šneků, plněné kyselými okurkami, zajištěné párátky. Skvělá pochutina k pivu či vínu, spolu s čerstvým pečivem.
Na pánvi na másle opečené filety z lososa, servírované spolu se smetanovou omáčkou ochucenou bylinkami a kořením, doplněnou o růžičky brokolice. Jako příloha jsou skvělé na sucho opečené plátky bagety.
Airbrush znáte především jako kresby na autech, motorkách, helmách … ale stejnou technologií se dají stříkat i umělé nástrahy! Zde je video z Facebooku s ukázkou, jak se to dělá a jaký je pak úžasný výsledek. Nástrahy na airbrush lze pak koupit v různých e-shopech, nebo si je vytisknout na 3D tiskárně. Výsledek je pak ohromující, rybka k nerozeznání od živé!
Kostky rybího filé pokapané citronovou šťávou, obalené v klasickém trojobalu, pak usmažené pěkně dozlatova, servírované se šťouchanými brambory ochucenými na sádle opečenou cibulí spolu s kostkami uzeného masa.
Ryby a houby jdou skvěle dohromady. Ryzce jsou velmi chutné houby s kořeněnou chutí, které skvěle doplňují chuť dalších surovin, v tomto případ právě porce kapra.