Recepty, rady a tipy na skvělé nástrahy, tedy vše co přijde na háček a návnady, které vám ryby nalákají zrovna k tomu vašemu háčku.
84 dalšíchVyzkoušené recepty na pokrmy jak ze sladkovodních, tak i mořských ryb a dalších vodních živočichů. V této kategorii najdete recepty teplé a studené kuchyně, polévky z ryb a darů moře, klasické rybí vývary, tepelně zpracované, ale i za studena nakládané ryby ... jezte rybu nemá chybu! :)
1497 dalšíchCo tak si na “Velký pátek” připravit nějakou rybu, například pstruha, kterého můžeme opéci na pánvi a servírovat se špenátem a lahodnou omáčkou z červeného vína a dalších surovin. Podávat pak k této dobrotě lze například lehčí ovocnější mladé červené víno nebo suchá růžová vína, odrůd Modrý Portugal, Zweigeltrebe či Svatovavřinecké…
Studený rybí salát vhodný jako předkrm, svačina či letní studená večeře. Spolu s čerstvým pečivem jde o velkou dobrotu.
Recept pocházející z Asie, mírně modifikovaný na české poměry. Zeleninový vývar nastavený dalšími surovinami, nakonec doplněný o kousky rybího masa.
Recept na chutnou úpravu ryb ze španělské kuchyně. Podobně lze upravit i vykuchané celé pstruhy, líny, sledě, ideálně menší celé ryby o hmotnosti kolem 300 g.
Tento recept se hodí jak na filety z ryb mořských, tak sladkovodních. Jednoduchý recept, pokrm zapečený v troubě přelitý rozšlehanými vejci.
Maso menších sumců je chutné také naložené v marinádě spolu se zeleninou, servírované za studena.
Chutná krémová polévka, při její přípravě lze použít rybí maso ze sladkovodních i mořských ryb. Do polévky lze využít i mořské plody např. mušle, krevety atd.
Jednoduchý, pikantní přitom velice chutný pokrm z pánve, kde můžeme použít mořské i sladkovodní ryby. Jedna z variant receptu na caldeiradu.
Úprava tresky ze skandinávské kuchyně. Podobně lze zapéct i filety ze sladkovodních ryb.
Soté (čti sauté) v překladu z francouzštiny znamená ,,minutka“ Tento recept je na kousky rybího masa, které se rychle osmaží na malém množství tuku a kombinují, v tomto případě se zeleninou.