Recepty, rady a tipy na skvělé nástrahy, tedy vše co přijde na háček a návnady, které vám ryby nalákají zrovna k tomu vašemu háčku.
82 dalšíchVyzkoušené recepty na pokrmy jak ze sladkovodních, tak i mořských ryb a dalších vodních živočichů. V této kategorii najdete recepty teplé a studené kuchyně, polévky z ryb a darů moře, klasické rybí vývary, tepelně zpracované, ale i za studena nakládané ryby ... jezte rybu nemá chybu! :)
1443 dalšíchV jednoduchosti je krása! Silnější filety ze sumce o váze 150-200 g osolené, okořeněné, opečené na pánvi na oleji a másle pěkně z obou stran, servírované například s opečenými brambory a jogurtovým dipem. Recept na pokrm připravený do 30 minut.
Asijské polévky jsou velmi oblíbené pro svoji vůni, pikantní a ostrou chuť i rychlou přípravu. Tento recept je na jednu z variant rybí polévky z rybího masa, krevet a dalších surovin.
Nevíte, co s přebytky vyuzených ryb, když jsou kamarádi a rodina přejedená? Vyrobte si z nich konzervy a zavařte je! Zavařené v lednici vydrží minimálně půl roku, pokud je dříve nezkonzumujete.
Chutná směs z na másle opečeného masa z kapra a dalších surovin servírovaná na topinkách. Často se podává na výlovech rybníků v jižních Čechách, podle rybníku Bezdrev je právě tato směs pojmenovaná.
Nechce se vám letos na Vánoce obalovat kapra? Zkuste jednoduchou pikantní úpravu kapra s koprem, česnekem a dalšími surovinami. Tuto úpravu kapra zvládne každý. Podobně lze upravit i jiné druhy ryb. Recept pochází z Norska.
Chutná, přitom jednoduchá, rybí polévka podle receptu ze skandinávské kuchyně. Lze připravit jak z ryb mořských, tak ze sladkovodních.
Chutný salát s rybím masem, žampiony a zeleninou. Vhodná ryba například kapr, sumec, candát, okoun, či treska.
Stará klasika, recept z jižních Čech na vynikající polévku z kapra. Původní text receptu z minulého století.
Díky kukuřičným lupínkům, přichyceným na rybě pomocí těstíčka, vypadají porce ryby po usmažení a pak po dopečení, jako by byly na rybě zlaté šupiny, proto ten název.
Aspik lze vyrobit jak ze sladkovodních, tak mořských ryb. Například z kapra, sumce, candáta, tresky, chňapala… Vždy použijte rybí maso pevnější konzistence s malým obsahem svalových kůstek.