Recepty, rady a tipy na skvělé nástrahy, tedy vše co přijde na háček a návnady, které vám ryby nalákají zrovna k tomu vašemu háčku.
87 dalšíchVyzkoušené recepty na pokrmy jak ze sladkovodních, tak i mořských ryb a dalších vodních živočichů. V této kategorii najdete recepty teplé a studené kuchyně, polévky z ryb a darů moře, klasické rybí vývary, tepelně zpracované, ale i za studena nakládané ryby ... jezte rybu nemá chybu! :)
1719 dalšíchSměs můžeme udělat jak z mořských, tak sladkovodních ryb s menším obsahem svalových kůstek. Vhodná je například treska, sumec, či candát. Na fotografii je směs ze sumce.
K přípravě tohoto receptu použijeme maso sumce za hlavou, které není tučné. Příprava je jednoduchá, jde o okořeněná filátka zaprášená hladkou moukou, pak zprudka opečená na rozpuštěném másle.
Zůstane-li nám po uzení pár kousků sumce, udělejte si chutnou pomazánku. Sumec má tu výhodu, že nemá svalové kůstky a tak nemusíme kostičky z masa vybírat, třeba jako u cejna.
Jednoduchá, ale velmi účiná směs skvělá do krmítek například při chytání na feeder.
Kaši lze například přidat do zvlhčeného krmiva při chytání na feeder, ještě více ho provoní a rozjasní. Kaše utvoří ve vodě mrak, které ryby láká! Je to skvělá přísada do krmení nebo i samostatná návnada, která skvěle funguje.
Recept z Norska na tresku upečenou v troubě spolu se zeleninovou směsí.
Recept ze Švédska na porce úhoře obalené v trojobalu a servírované s jogurtovou omáčkou.
Ryby se ve Švédsku těší veliké oblibě. Tento originální recept je na přípravu slanečků jako hlavního chodu. Podobně se dají upravit sardinky nebo čerstvý sleď. Původní švédský název je Sill i papper.
Původní název tohoto švédského receptu je Sill oljesas.