750 g rybích odřezků s masem
1 l vody
1 dl bílého vína
2 lžíce rajského protlaku
4 ks kuličky celého pepře
2 ks bobkové listy
1 ks petržel
1 ks mrkev
sladká červená paprika
černý mletý pepř
hladká mouka
petrželka
máslo
sůl
Příprava
- Rybí odřezky zalijeme vodou, přidáme sůl, bobkový list, celý pepř, pod pokličkou vaříme 30 minut, během vaření sbíráme pěnu z povrchu.
- Vývar scedíme, odložíme stranou, z odřezků obereme maso, vidličkou rozmělníme, odstraníme kůstky.
- Na másle zpěníme na hrubé nudličky nastrouhanou mrkev s petrželí, zaprášíme moukou, přilijeme rybí vývar, necháme vzniklou jíšku krátce povařit, potom přilijeme zbytek vývaru.
- Do polévky přidáme rajský protlak, víno, sladkou červenou papriku, mletý černý pepř, osolíme, vaříme na mírném plameni 15 minut.
- Na závěr do polévky přidáme rozmělněné rybí maso. Na talíři jednotlivé porce polévky posypeme petrželkou a podáváme s pečivem.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek