500 g filet z tresky
0,5 l bílého suchého vína
0,5 l vody
2 lžičky koření na ryby
2 ks bobkové listy
1 ks cibule
1 ks pórek
1 ks mrkev
bílý pepř
petrželka
sůl
Příprava
- Filety tresky vložíme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na menší kousky, bobkový list, koření na ryby, sůl. Zalijeme vínem a vodou, vaříme, na mírném ohni, 1 hodinu, vývar se nesmí prudce vařit, jen probublávat.
- Potom vývar slijeme přes jemné sítko, aby zůstal čirý, klidně i 2x.
- Tresku rozebereme na lupínky, vývar ochutíme solí, bílým pepřem, zeleninu a koření vyhodíme.
- Do talířů vložíme lupínky tresky, přidáme nasekanou petrželku a zalijeme vařícím vývarem.
Doporučení
K polévce můžeme podávat bagetu.
Poznámka
Text i foto: D. M.