Rybářský rozcestník

Čirý rybí vývar s treskou

Recept z francouzské kuchyně na silný rybí vývar s kousky tresky, která se vaří ve víně s vodou spolu se zeleninou a kořením.

2 náročnost
70 minut
ČirýČirýČirý
  • 500 g filet z tresky
  • 0,5 l bílého suchého vína
  • 0,5 l vody
  • 2 lžičky koření na ryby
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 ks cibule
  • 1 ks pórek
  • 1 ks mrkev
  • bílý pepř
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety tresky vložíme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na menší kousky, bobkový list, koření na ryby, sůl. Zalijeme vínem a vodou, vaříme, na mírném ohni, 1 hodinu, vývar se nesmí prudce vařit, jen probublávat.
    2. Potom vývar slijeme přes jemné sítko, aby zůstal čirý, klidně i 2x.
    3. Tresku rozebereme na lupínky, vývar ochutíme solí, bílým pepřem, zeleninu a koření vyhodíme.
    4. Do talířů vložíme lupínky tresky, přidáme nasekanou petrželku a zalijeme vařícím vývarem.

    Doporučení

    K polévce můžeme podávat bagetu.

    Poznámka

    Text i foto: D. M.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….