Rybářský rozcestník

Babiččina štědrovečerní polévka

Vánoční rybí polévka z receptáře našich babiček.

2 náročnost
60 minut
Babiččina štědrovečerní polévka
  • 2 ks kapřích hlav
  • 500 g línků
  • 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 200 g kapřích vnitřností
  • 50 g hladké mouky
  • 2 l vody
  • zelená petrželka
  • mletý zázvor
  • mletý pepř
  • mrkev
  • sůl
  • Příprava

    1. Kapří hlavy a línky očistíme a vaříme v osolené vodě 20 minut
    2. Přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu osmahnutou na polovině másla a vaříme dalších 20 minut
    3. Procedíme, prolisujeme, zamícháme nakrájené vnitřnosti a zahustíme světlou jíškou
    4. Po 10 minutách okořeníme, osolíme a zpestříme nadrobno nakrájenou vařenou mrkví a rozsekanou petrželovou natí.

    Poznámka

    Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím