Rychlá minutka z nadívaných postruhů zprudka opečených na pánvi spolu s osminkami žampionů, přepůlenými rajčaty a stonky fenyklu.
2 náročnost
30 minut
Na pánvi opečení pstruzi s fenyklem, rajčaty a žampiony
Rozpis na 2 porce:
2 ks pstruzi
2 ks citrony
2 ks středně velká rajčata
1 ks menší bulvy fenyklu
1 svazek petrželky
4 lžíce kvalitního panenského olivového oleje
2 lžičky nasekaného tymiánu
sůl
Příprava
Očištěné, vykuchané ryby z venku na několika místech nařízneme
Bulvu očištěného fenyklu a citrony nakrájíme na tenké plátky a dáme do vhodné misky, přidáme nasekanou petrželku a tymián, tak 3 lžíce olivového oleje, vše osolíme a okořeníme pepřem, směsí naplíme zevnitř osolené pstruhy
Pstruhy z venku pokapeme zbylým olejem, vložíme na velkou pánev spolu s osminkami očištěných žampionů, zelenou posekanou částí fenyklu, přepůlenými rajčaty, osolíme, okořeníme pepřem a restujeme tak 8-10 minut, pak ryby i rajčata otočíme, houby promícháme a restujeme dalších cca 8-10 minut
Pstruhy servírujeme pekně obložené houbami například s pečivem, různě upravenými brambory apod.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.