Rybářský rozcestník

Zapečený amur s hříbky a smetanou

Další recept z ruské kuchyně na tepelnou úpravu amura. Jde použít i jinou rybu ovšem amur má opravdu dobré maso.

2 náročnost
30 minut
zapečenýzapečený
  • 4 ks porce amura po 250 g
  • 2 ks stroužky česneku
  • 250 g zakysané smetany
  • 200 g čerstvých hříbků (nebo mražených)
  • 1 lžíce mladého nasekaného kopru
  • hladká mouka
  • máslo
  • sádlo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce amura potřeme česnekem, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce.
    2. Na sádle opečeme z obou stran do zlatova.
    3. Pokrájené houby podusíme na másle do měkka, ochutíme solí, kmínem.
    4. Rybu přendáme na plech, poklademe podušenými hříbky, přelijeme zakysanou smetanou, necháme v troubě 10 minut zapéct.
    5. Porce amura rozdělíme na talíře, posypeme nasekaným koprem, podáváme se zeleninovým salátem a chlebem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak se náš „lážo plážo fishing“ proměnil v hororový zážitek

    Aby jste věděli, lážo plážo fishing, tak říkáme pohodovému chytání ryb, v klidu, bez nervů, pěkně v zázemí našeho provizorního kempu u vody. Klídek, pohoda, žádný stres, jen klidné bivakování u vody s pruty, studenými nápoji, dobrým jídlem s cílem si klasickou rybařinu opravdu hodně užít. Ovšem ne vždy to vyjde podle představ. O tom, jak se náš lážo plážo fishing proměnil v hororový zážitek, tak o tom je tento pravdivý příběh z letošní zahájené dravců.

    Feederování s žebrovými krmítky

    Když se řekne feederové krmítko, každý rybář si většinou v hlavě zobrazí drátěné krmítko hranaté či oválné, popřípadě method feeder krmítko. Ovšem existuje velký výběr dalších variant krmítek určených pro lov s feederovými pruty. Mezi mé nejoblíbenější patří tzv. žebrová krmítka.

    Jakou zvolit barvu zakrmovací směsi, tmavou či světlou? A je to vůbec důležité?

    Tak například na kapra prý platí zelené odstíny zakrmovacích směsí. Stejně tak na amura. Zato při cíleném lovu cejnů je dobré zkusit použít světlé odstíny zakrmovacích směsí. To naopak plotice prý dávají přednost tmavým směsím. Je to tak, nejen chuť a vůni, ale také barvu zakrmovací směsi musí řešit rybář, aby chytil právě ten druh ryby, co si na něj myslí.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím