Rybářský rozcestník

Zapečený amur s hříbky a smetanou

Další recept z ruské kuchyně na tepelnou úpravu amura. Jde použít i jinou rybu ovšem amur má opravdu dobré maso.

2 náročnost
30 minut
zapečenýzapečený
  • 4 ks porce amura po 250 g
  • 2 ks stroužky česneku
  • 250 g zakysané smetany
  • 200 g čerstvých hříbků (nebo mražených)
  • 1 lžíce mladého nasekaného kopru
  • hladká mouka
  • máslo
  • sádlo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce amura potřeme česnekem, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce.
    2. Na sádle opečeme z obou stran do zlatova.
    3. Pokrájené houby podusíme na másle do měkka, ochutíme solí, kmínem.
    4. Rybu přendáme na plech, poklademe podušenými hříbky, přelijeme zakysanou smetanou, necháme v troubě 10 minut zapéct.
    5. Porce amura rozdělíme na talíře, posypeme nasekaným koprem, podáváme se zeleninovým salátem a chlebem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Od pondělí mohou rybáři lovit na území celého okresu, kde bydlí

    I když se situace s covid-19 moc nelepší, přesto vláda rozhodla, že od pondělí budou moci lidé sportovat a vyrážet i do přírody v celém svém domovském okresu. Díky tomu i my rybáři můžeme po nedělí vyrazit na revíry mimo svoji obec.

    Od 12.4. mohou rybáři chytat ryby po celou povolenou denní dobu lovu

    Díky ukončení nouzového stavu si rybáři oddechnou, konečně mohou opět vyrazit na výpravy i mimo svůj okres, kde mají trvalé bydliště, stejně tak strávit u vody celý čas, co jim umožňuje rybářský zákon.

    Skládací kbelík na vodu – skvělá rybářská pomůcka

    Skládací nádoba, kbelík, či jinak také vědro na vodu, je chytrá pomůcka pro všechny, co potřebují nabírat vodu i tam, kde je břeh hodně vysoký. Kromě toho jde o velmi skladnou pomůcku pro rybáře, která se vejde i do menšího baťůžku a hlavně, téměř nic neváží. Přitom se může na rybách hodit na kde co.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím