Rybářský rozcestník

Bolen na kyselo

Odležené podkovy z bolena, naložené do sladkokyselého láku, servírované okořeněné a promíchané s tatarskou omáčkou a majonézou

3 náročnost
30 minut
+ 3 dny odležení, 4 dny marinování  
Bolen na kyselo - detail
Bolen
  • 1 ks bolena
  • 1 sklenička tatarské omáčky
  • 1 sklenička majonézy
  • mletý černý pepř
  • olivový olej
  • sůl
  • Na lák:
  • 1 l octa
  • 1 l vody
  • 3 ks bobkové listy
  • 3 ks cibule
  • 1 ks sušené feferonky
  • 1 lžička cukru
  • několik kuliček černého pepře
  • několik kuliček nového koření
  • Příprava

    1. Vykuchaného bolena stáhneme z kůže, naporcujeme na podkovy asi 1 cm široké, které řádně propereme, vysušíme a poté hojně nasolíme
    2. Maso vložíme do kameninové nádoby nebo do sklenice a dáme na tři dny do chladna proležet
    3. Uleželé porce bolena vyndáme z nádoby a opět je propláchneme
    4. Ryby vkládáme opět do kameninové nádoby nebo do sklenice a prokládáme cibulí kterou jsme vytáhli z povařeného nálevu, vyskládanou sklenici zalijeme prochladlým lákem
    5. Vše necháme uležet nejméně 4 dny, pak lák slijeme a z masa odstraníme jen velké kosti, malé se krásně rozloží
    6. Rybu dochutíme pepřem a solí, mírně zalijeme olivovým olejem a nakonec promícháme s tatarskou omáčkou smíchanou půl na půl s majonézou
    7. Salát ihned podáváme nebo uchováváme v menších, důkladně zavřených sklenicích v lednici.

    Příprava láku na naložení:
    Oloupanou cibuli nakrájenou na plátky svaříme s ostatními ingrediencemi, povaříme 5 minut, pak nálev odstavíme a necháme vychladnout.

    Doporučení

    V bodě 4 tohoto receptu můžeme rybí maso navíc proložit i několika kolečky citrónu. Tatarskou omáčku můžete nahradit bílým neochuceným jogurtem.

    Nejčtenější články

    Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

    D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

    Sedmnáctiletý student pokořil český rekord. Chytil kapra vážícího 32 kilogramů

    Fantastik, takové jméno dostal kapr vážící 32 kg. Unikátní kousek ulovil nedávno teprve 17letý Stanislav Blažka. Pokořil tak rekord mezi kapraři. V českých svazových vodách se podle dostupných informací těžší rybu doposud chytit nepodařilo.

    Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

    Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím