Rybářský rozcestník

Marinovaný sumec

Maso menších sumců je chutné také naložené v marinádě spolu se zeleninou, servírované za studena.

2 náročnost
45 minut
+ doba marinování  
marinovanýmarinovanýmarinovanýmarinovaný
  • 500 g podkovy ze sumce
  • hladká mouka
  • olej
  • sůl
  • Marináda:
  • 0,7 l vody
  • 3 dl vinného octa
  • 100 g mrkve
  • 100 g petržele
  • 1 lžíce oleje
  • 10 ks kuliček celého pepře
  • 10 ks kuliček nového koření
  • 2 ks kolečka citronu
  • 1 ks větší cibule
  • 1 ks bobkový list
  • podle chuti cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy ze sumce osolíme, obalíme v hladké mouce, na oleji opečeme do měkka z obou stran.
    2. Opečené porce ryby rozložíme na ubrousek a necháme odsát přebytečný tuk a vychladnout.
    3. Z uvedených surovin uvaříme marinádu, kterou necháme vychladnout a po vychladnutí podle chuti dochutíme solí a cukrem.
    4. Porce ryby naskládáme do skleněné misky, proložíme zeleninou, cibulí, zalijeme studeným lákem a uložíme do lednice. Marinujeme minimálně 12 hodin.
    5. Marinovaného sumce na talíři přelijeme nálevem se zeleninou, podáváme s čerstvým pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!