2 náročnost
45 minut
+ doba marinování
500 g podkovy ze sumce
hladká mouka
olej
sůl
Marináda:
0,7 l vody
3 dl vinného octa
100 g mrkve
100 g petržele
1 lžíce oleje
10 ks kuliček celého pepře
10 ks kuliček nového koření
2 ks kolečka citronu
1 ks větší cibule
1 ks bobkový list
podle chuti cukr
sůl
Příprava
- Podkovy ze sumce osolíme, obalíme v hladké mouce, na oleji opečeme do měkka z obou stran.
- Opečené porce ryby rozložíme na ubrousek a necháme odsát přebytečný tuk a vychladnout.
- Z uvedených surovin uvaříme marinádu, kterou necháme vychladnout a po vychladnutí podle chuti dochutíme solí a cukrem.
- Porce ryby naskládáme do skleněné misky, proložíme zeleninou, cibulí, zalijeme studeným lákem a uložíme do lednice. Marinujeme minimálně 12 hodin.
- Marinovaného sumce na talíři přelijeme nálevem se zeleninou, podáváme s čerstvým pečivem.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek