Pomleté rybí filé promíchané s orestovanou cibulkou, ochucené, ve tvaru placek upečené v troubě dozlatova, servírované s vařenými brambory a křenovou, či jinou teplou omáčkou.
Příprava placiček:
1. Filé umeleme spolu s namočenými a vymačkanými žemlemi
2. Přidáme orestovanou, na drobnou kousky pokrájenou cibulku, osolíme, okořeníme a dobře vše prohněteme
3. Vytvoříme ploché placičky, které ještě obalíme ve strouhance
4. Potřené rozpuštěným máslem pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut
5. Hotové rybí placky podáváme s vařenými brambory a nějakou teplou omáčkou.
Příprava brambor:
1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky, znovu je propláchneme, pak necháme okapat
2. Okapané brambory dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou
3. Vodu osolíme, okořeníme kmínem a vaříme asi 15-20 minut, až nám brambory změknou.
Recept na teplou křenovou omáčku najdete zde: Křenová omáčka. Další recepty na teplé omáčky: Teplé omáčky.