Rybářský rozcestník

V červeném víně vařený kapr servírovaný s majonézovou omáčkou

Porce kapra povařené ve vývaru ze zeleniny ochuceného červeným vínem, servírované důkladně okapané přelité omáčkou připravenou smícháním majonézy, kyselé okurky, nasekané petrželky, citronové šťávy, pepře, soli a ušlehané smetany.

2 náročnost
30 minut
  • 800-1000 g kapra
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, kousek celeru)
  • 150 ml červeného vína
  • bílý pepř
  • voda
  • sůl
  • Na omáčku:
  • 100 g majonézy
  • 100 ml smetany
  • 1 ks větší (nakládaná) sladkokyselé okurka
  • 1/2 ks citrónu
  • petrželka
  • pepř
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kolečka včetně cibule
    2. Do hrnce nasypeme zeleninu, zalijeme ji červeným vínem, přilijeme trochu vody, hrnec postavíme na zdroj tepla, tekutinu přivedeme k varu, chvíli vše povaříme
    3. K zelenině do vývaru vložíme porce kapra, vaříme 10 minut (maso musí být úplně ponořené, pokud bude málo tekutiny, dolijeme obsah hrnce vodou)
    4. Uvařené porce kapra opatrně vyjmeme z hrnce, důkladně okapané rozdělíme na talíře, maso osolíme a okořeníme bílým pepřem, přelijeme majonézovou omáčkou a ihned podáváme.

    Příprava majonézové omáčky:

    1. Majonézu osolíme, okořeníme pepřem, ochutíme citronovou šťávou, zamícháme, nakonec dle chuti přisladíme
    2. Přidáme nadrobno nasekanou zelenou petrželku a kyselou okurku, nakonec do omáčky zamícháme ušlehanou smetanu.

    Doporučení

    Do majonézové omáčky můžeme místo okurky a petrželky zamíchat trochu nastrouhaného křenu.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na závod Neratovický sumec 2022

    Místní organizace Neratovice zved na rybářský závod „Neratovický sumec 2022“, který se koná 23. – 25. 9. 2022 na revíru Labe 16M – Mlékojedy pískovna….