Rybářský rozcestník

Losos v krustě

Podkovy z lososa obalené v mouce, vejcích a rozdrcených brambůrkách, usmažené dozlatova.

2 náročnost
20 minut
+ doba odležení  
Losos v krustě
  • 500 g lososa
  • 2 ks vejce
  • 1 ks sáček paprikových brambůrků (chipsů)
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme hodinu odležet
    2. Válečkem na nudle rozdrtíme brambůrky na malé kousky
    3. Rybu osušíme, obalíme v mouce, namočíme do vejce a obalíme v rozdrcených brambůrkách, postup opakujeme 2x
    4. Podkovy smažíme na oleji dozlatova, podáváme s brambory a například mexickou omáčkou.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….