1 náročnost
45 minut
+ doba rozležení v lednici
300 g jiker z kapra, nebo karase, cejna...
100 g nakládaných žampionů
2 ks pálivé kozí rohy (nebo 1 feferonka)
2 ks sladkokyselé okurky
1 ks červená cibule
1 lžíce nasekané pažitky
citronová šťáva
voda
olej
sůl
Příprava
- Jikry, v mírně osolené vodě, uvaříme do měkka, stačí vařit chvíli, tak 5-10 minut, potom vodu slijeme, jikry necháme vychladnout, pak z nich odstraníme blanku, propláchneme, necháme okapat.
- Jikry vložíme do misky, vidličkou rozmělním na jednotlivé kuličky.
- K jikrám přidáme nasekané kozí rohy nebo feferonku, okurky nakrájené na proužky, nakrájenou cibuli a plátky sterilovaných žampionů, vše zastříkneme citronovou šťávou, přidáme 1-2 lžíce oleje, osolíme.
- . Promícháme, uložíme do lednice, necháme 24 hodin rozležet. Druhý den podáváme s čerstvým pečivem.
Poznámka
Text i foto: D.M.