Rybářský rozcestník

Ucha (rybí vývar)

Recept na rybí polévku připravenou z malých čerstvých rybek, kořenové zeleniny a kaviáru.

2 náročnost
60 minut
  • 500 g čerstvých drobných rybek
  • 25 g kaviáru
  • 1,25 l vody
  • 1/2 ks cibule
  • kousek petržele
  • kousek celeru
  • kousek póku
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby vykucháme, zbavíme žeber, malé druhy můžeme ponechat se šupinami (aby polévka byla rosolovitá), zalijeme studenou vodou, přidáme pokrájenou zeleninu, osolíme a vaříme na malém plaménku asi půl hodiny
    2. Potom vývar procedíme
    3. Kaviár rozetřeme v porcelánové misce nebo v hmoždíři, po lžičkách přidáváme studenou vodu, až získáme hladkou kaši, pak kaviár zalijeme 1 decilitrem studené vody, trochou horké vody a polovinu směsi nalijeme do procezené uchy
    4. Polévku přivedeme k varu, přidáme zbylou kaviárovou směs a vaříme asi čtvrt hodiny
    5. Vařenou uchu sejmeme z plotýnky, necháme ustát a opatrně přecedíme
    6. Kousky ryb vykostíme, rozdělíme na talíře a přelijeme horkým vývarem.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím