Rybářský rozcestník

Ucha (rybí vývar)

Recept na rybí polévku připravenou z malých čerstvých rybek, kořenové zeleniny a kaviáru.

2 náročnost
60 minut
  • 500 g čerstvých drobných rybek
  • 25 g kaviáru
  • 1,25 l vody
  • 1/2 ks cibule
  • kousek petržele
  • kousek celeru
  • kousek póku
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby vykucháme, zbavíme žeber, malé druhy můžeme ponechat se šupinami (aby polévka byla rosolovitá), zalijeme studenou vodou, přidáme pokrájenou zeleninu, osolíme a vaříme na malém plaménku asi půl hodiny
    2. Potom vývar procedíme
    3. Kaviár rozetřeme v porcelánové misce nebo v hmoždíři, po lžičkách přidáváme studenou vodu, až získáme hladkou kaši, pak kaviár zalijeme 1 decilitrem studené vody, trochou horké vody a polovinu směsi nalijeme do procezené uchy
    4. Polévku přivedeme k varu, přidáme zbylou kaviárovou směs a vaříme asi čtvrt hodiny
    5. Vařenou uchu sejmeme z plotýnky, necháme ustát a opatrně přecedíme
    6. Kousky ryb vykostíme, rozdělíme na talíře a přelijeme horkým vývarem.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím