Rybářský rozcestník

Ucha (rybí vývar)

Recept na rybí polévku připravenou z malých čerstvých rybek, kořenové zeleniny a kaviáru.

2 náročnost
60 minut
  • 500 g čerstvých drobných rybek
  • 25 g kaviáru
  • 1,25 l vody
  • 1/2 ks cibule
  • kousek petržele
  • kousek celeru
  • kousek póku
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby vykucháme, zbavíme žeber, malé druhy můžeme ponechat se šupinami (aby polévka byla rosolovitá), zalijeme studenou vodou, přidáme pokrájenou zeleninu, osolíme a vaříme na malém plaménku asi půl hodiny
    2. Potom vývar procedíme
    3. Kaviár rozetřeme v porcelánové misce nebo v hmoždíři, po lžičkách přidáváme studenou vodu, až získáme hladkou kaši, pak kaviár zalijeme 1 decilitrem studené vody, trochou horké vody a polovinu směsi nalijeme do procezené uchy
    4. Polévku přivedeme k varu, přidáme zbylou kaviárovou směs a vaříme asi čtvrt hodiny
    5. Vařenou uchu sejmeme z plotýnky, necháme ustát a opatrně přecedíme
    6. Kousky ryb vykostíme, rozdělíme na talíře a přelijeme horkým vývarem.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….