Rybářský rozcestník

Štúrovská štědrovečerní polévka

Rybí polévka z ježdíků. Recept ze Slovenska.

1 náročnost
40 minut
  • 500 g ježdíků
  • 50 g petržele
  • 50 g celeru
  • 50 g cibule
  • 1,5 l vody
  • 1 dcl sladké smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • mletý černý pepř
  • zelená petrželka
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Oškrábané, vykuchané a očištěné ježdíky dobře omyjeme a vaříme asi 30 minut v osolené vodě se strouhanou a očištěnou zeleninou
    2. Kousky ne zcela uvařeného masa vybereme na talířek, ostatní i se zeleninou protřeme přes síto
    3. Polévku doplníme vroucí vodou na 1,5 litru, vlijeme do ní smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou, okořeníme mletým pepřem, přidáme máslo, vložíme kousky odloženého masa, zamícháme, dochutíme a podáváme.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím