Rybářský rozcestník

Štúrovská štědrovečerní polévka

Rybí polévka z ježdíků. Recept ze Slovenska.

1 náročnost
40 minut
  • 500 g ježdíků
  • 50 g petržele
  • 50 g celeru
  • 50 g cibule
  • 1,5 l vody
  • 1 dcl sladké smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • mletý černý pepř
  • zelená petrželka
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Oškrábané, vykuchané a očištěné ježdíky dobře omyjeme a vaříme asi 30 minut v osolené vodě se strouhanou a očištěnou zeleninou
    2. Kousky ne zcela uvařeného masa vybereme na talířek, ostatní i se zeleninou protřeme přes síto
    3. Polévku doplníme vroucí vodou na 1,5 litru, vlijeme do ní smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou, okořeníme mletým pepřem, přidáme máslo, vložíme kousky odloženého masa, zamícháme, dochutíme a podáváme.

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.