Rybářský rozcestník

Římský salát s pečeným lososem

Na natrhané kousky římského salátu pokladené kousky opečeného lososa, proužky červené papriky, černé olivy, krutonky z pečiva a vločky parmazánu, vše zakápnuté olivovým olejem.

2 náročnost
15 minut
římskýřímskýřímský
  • Rozpis pro 2 osoby:
  • 1/2 ks římského salátu
  • 1/2 ks červené masité papriky
  • 10-12 ks černých oliv
  • 250 g filetu z lososa
  • 50 g chlebových nebo rohlíkových krutonů
  • 1 lžíce vloček parmazánu
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Římský salát natrháme na kousky, rozložíme na talířky, lehce pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme.
    2. Filet z lososa opečeme na másle do měkka. Když zchladne, odstraníme kůži, natrháme na kousky.
    3. Kousky lososa poklademe římský salát, přidáme tenké proužky červené papriky, přepůlené olivy, krutony, posypeme parmazánem a podáváme.

    Poznámka

    Text i foto: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    NONSTOP – lov ryb po půlnoci. Proč s ním všichni dělají takovou vědu?

    Dříve jsem byl velkým propagátorem lovu ryb pře půlnoc, nyní již mám pochyby, jak moc jde o výhodu moci chytat ryby celou noc. Po několika letech, co na revírech v NONSTOP režimu chytám, jsem totiž zjistil, že těch ryb, chycených v noci, zase až tak moc není.

    Cíleně pro rybí maso chodí k vodě jen něco málo přes 4 % registrovaných rybářů

    Z naší ankety s otázkou: „Proč vlastně rybařím?“, jasně vyplývá, že k vodě pro rybí maso chodí jen malé procento rybářů. Většina nás rybářů má totiž jiný důvod, proč vlastně k vodě na ryby chodí. Možná budete překvapeni, jak více jak 8 000 rybářů, v naší anketě, tedy hlasovalo.

    Zakrmovací pachová krmítka

    Dnes je docela trendy, při chytání ryb, používat různé umělé nástrahy, například napodobeniny brouků, mušek, rybek, či jiných potvůrek žijících pod vodou nebo i kolem vody. Dnešní moderní rybář však má ve svém arzenálu i jiné umělotiny, například umělou kukuřici. A tak není divu, že někdo vymyslel i variantu lovu ryb s krmítkem, ale bez krmení, jen s houbičkou umístěnou v krmítku, která po nadipování dělá ve vodě podobnou práci, jako klasická zakrmovací směs.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím