300 g vařené kostky rybího masa bez kostí
100 g mraženého (sterilovaného) zeleného hrášku
100 g hladké mouky
100 g másla
1 l mléka
1 ks mrkev
muškátový oříšek
citronová šťáva
mletý bílý pepř
sůl
Příprava
- Nejprve uvaříme zvlášť kostky rybího masa, nakrájenou mrkev a zelený hrášek do měkka, vodu slijeme, necháme okapat
- Z másla, mouky, mléka připravíme bešamel, máslo na bešamel rozehřejeme, za stálého míchání přidáváme mouku, umícháme světlou jíšku, zředíme mlékem a za občasného míchání uvaříme do zhoustnutí
- Bešamel ochutíme špetkou muškátového květu, bílým pepřem, solí
- Do bešamelu přidáme kousky ryb, vařenou mrkev, hrášek, vaříme na mírném plameni 2 minuty, hotovou polévku dochutíme citronovou šťávou
- Na talíři ozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou, podáváme samotné nebo s bílým pečivem.