Rybářský rozcestník

Fisherman’s chowder

Populární americká hustá rybí polévka krémové konzistence s kousky rybího masa. Lze připravit jak z mořských, tak i sladkovodních ryb. V USA existuje mnoho variant této polévky. Tady je jedna z nich, použité rybí maso losos a treska.

2 náročnost
40 minut
Fishermans
  • 300 g vařené kostky rybího masa bez kostí
  • 100 g mraženého (sterilovaného) zeleného hrášku
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 1 l mléka
  • 1 ks mrkev
  • muškátový oříšek
  • citronová šťáva
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Nejprve uvaříme zvlášť kostky rybího masa, nakrájenou mrkev a zelený hrášek do měkka, vodu slijeme, necháme okapat
    2. Z másla, mouky, mléka připravíme bešamel, máslo na bešamel rozehřejeme, za stálého míchání přidáváme mouku, umícháme světlou jíšku, zředíme mlékem a za občasného míchání uvaříme do zhoustnutí
    3. Bešamel ochutíme špetkou muškátového květu, bílým pepřem, solí
    4. Do bešamelu přidáme kousky ryb, vařenou mrkev, hrášek, vaříme na mírném plameni 2 minuty, hotovou polévku dochutíme citronovou šťávou
    5. Na talíři ozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou, podáváme samotné nebo s bílým pečivem.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím