Rybářský rozcestník

Pikantní polévka ze sumce

Chutná, vydatná, hustá polévka z odřezků ze sumce a zeleniny. Vyzkoušený recept.

2 náročnost
45 minut
pikantní
  • 1 kg masa a odřezků ze sumce
  • 2 ks naložené sladkokyselé okurky
  • 2 ks brambory
  • 2 ks rajčata
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks petržel
  • 1 ks bobkový list
  • 4 ks kuličky celého pepře
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 2 l vody
  • 2 dl nálevu z okurek
  • sladká mletá paprika
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Do hrnce vložíme maso ze sumce i s kůží, odřezky, zalijeme 2 litry vody, přidáme divoké koření (celý pepř, bobkový list, nové koření), osolíme, vložíme celou mrkev, petržel, vaříme na mírném plameni 20 minut
    2. Vývar scedíme, maso a zeleninu odložíme stranou
    3. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, lehce orestujeme, poprášíme červenou paprikou, zalijeme rybím vývarem
    4. Do vývaru přidáme nakrájená oloupaná rajčata, sladkokyselé okurky, brambory, přilijeme nálev z okurek, vaříme až brambory a zelenina změkne
    5. Uvařené rybí maso zbavíme kůže, kostí, mrkev, petržel nakrájíme na kostičky, vše přidáme do polévky
    6. Na závěr polévku dochutíme solí, pepřem
    7. Hotovou polévku nalijeme do talířů, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s pečivem.

    Nejčtenější články

    Na candáty s PVA

    Při chytání candátů si můžeme podobně pomoci zvýšit šance na záběr, jako například při chytání kaprů, jen stačí kromě nástrahy lovné místo zakrmit kousky rybího masa. K tomu nám poslouží například PVA punčocha.

    Lov kaprovitých ryb ve studené vodě

    Někdo doma nevydrží, ani když je chladno a voda ledová. Právě v pozdních podzimních a zimních měsících je třeba použít nástrahu při chytání kaprovitých ryb, která je ve studené vodě rychleji rozpustná a tak ve vodě tvoří stopu, která by mohla prásknout do nosu v tu dobu líným rybám, které rozhodně v zimě nepřekypují aktivitou. Stejně vhodné je ve zvýšené míře používat různé obalovací pasty a dipy, které nám pomohou zvýšit atraktivnost nástrahy. Ovšem jen dobrá nástraha nám úspěšný lov v zimním období bohužel nezajistí.

    Chytání dravců na makrelí ocásek

    Ano, je to tak. I na ocas makrely se dá celkem úspěšně chytat například štiky. I když „kudličky“ makrelu nemají šanci ve vodě nikdy potkat, přesto právě její ocásky jim fakt dost chutnají. A tak když budete v létě grilovat makrely, uřízněte jim konce těla a dejte je do mrazáku. Na podzim se vám budou hodit při lovu dravců, především pak štik. Ovšem i další části makrely našim dravcům chutnají!

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím