Rybářský rozcestník

Cullen skink (skotská rybí polévka)

Chutná skotská rybí polévka zjemněná mlékem a smetanou, která má desítky obměn. Zde je jedna z variant této oblíbené polévky.

2 náročnost
55 minut
Cullen
  • 300 g filetů z tresky
  • 250 g brambor
  • 0,5 l vody
  • 0,2 dl mléka
  • 1 dl smetany
  • 2 ks cibule
  • 1 lžička másla
  • špetka muškátového květu
  • zelená petrželka
  • bílý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí filety nakrájíme na proužky, zalijeme vodou, osolíme, vaříme na mírném ohni 15 minut, pak je scedíme, rybu odložíme stranou, necháme v teple
    2. Do vývaru po uvařené rybě přidáme nadrobno nakrájené brambory a cibuli, vaříme pod pokličkou do měkka
    3. Měkké brambory tyčovým mixérem rozmixujeme na hladký krém, vlijeme mléko, smetanu, zjemníme máslem, ochutíme muškátovým květem, bílým pepřem, solí, krátce povaříme
    4. Polévku nalijeme do misek, přidáme kousky rybího masa, posypeme petrželkou a teplé podáváme.

    Poznámka

    Recept ze stránek: www.receptyonline.cz

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím