2 náročnost
45 minut
+ doba marinování

Marinovaný kapr pečený na bramborech
vyfiletovaný kapr nebo pokud nechcete filetovat, můžete ho nakrájet dle libosti
čerstvý rozmarýn
brambory
voda
sůl
Na marinádu:
4 lžíce rozpuštěného másla
1 lžička sladké papriky
2-3 ks stroužky česneku
1/2 ks cibule
špetka pálivé papriky, pepře, drceného kmínu
Příprava
- Připravíme nejprve marinádu. Rozpustíme máslo, do něj přisypeme koření, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a bylinky . Dobře ji promícháme a pomažeme s ní ryby. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat
- Brambory nakrájíme na plátky a rozprostřeme je na dno pekáčku, osolíme je a posypeme rozmarýnem, na ně poklademe ryby a malinko podlijeme vodou
- Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby rozpálené na 180 °C na půl hodiny, pak odkryjeme, zkontrolujeme, zda jsou brambory měkké a pokud ano, zapneme na pár minutek gril, aby se maso hezky opeklo. A je hotovo, ryba i s přílohou z jednoho pekáčku 🙂
Poznámka
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….