1 kg masa ze sumce
200 g rajského protlaku
100 g slaniny
0,5 l vody
2 ks stroužky česneku
2 ks cibule
1 ks masité papriky
červená mletá paprika
hladká mouka
drcený kmín
majoránka
olej
sůl
Příprava
- Z masa odstraníme kůži, tuk a kosti, nakrájíme na kostky, poprášíme mletým kmínem, osolíme, odložíme stranou
- Na oleji osmahneme cibuli a necháme zesklovatět slaninu, zaprášíme moukou
- Nalijeme vodu, přidáme rajský protlak, nakrájenou papriku, vaříme na mírném ohni, až paprika změkne
- Přidáme kostky masa ze sumce, ochutíme česnekem, majoránkou, pepřem, sladkou paprikou, solí.
- Povaříme jen krátce, až maso změkne 3-4 minuty
- Guláš ze sumce podáváme nejlépe s chlebem.