Rybářský rozcestník

Guláš ze sumce III.

Další varianta oblíbeného rybího guláše, tentokrát z masa sumce. Jako přílohu nejčastěji podáváme čerstvý chléb.

2 náročnost
40 minut
guláš
  • 1 kg masa ze sumce
  • 200 g rajského protlaku
  • 100 g slaniny
  • 0,5 l vody
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 1 ks masité papriky
  • červená mletá paprika
  • hladká mouka
  • drcený kmín
  • majoránka
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Z masa odstraníme kůži, tuk a kosti, nakrájíme na kostky, poprášíme mletým kmínem, osolíme, odložíme stranou
    2. Na oleji osmahneme cibuli a necháme zesklovatět slaninu, zaprášíme moukou
    3. Nalijeme vodu, přidáme rajský protlak, nakrájenou papriku, vaříme na mírném ohni, až paprika změkne
    4. Přidáme kostky masa ze sumce, ochutíme česnekem, majoránkou, pepřem, sladkou paprikou, solí.
    5. Povaříme jen krátce, až maso změkne 3-4 minuty
    6. Guláš ze sumce podáváme nejlépe s chlebem.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím