Rybářský rozcestník

Guláš ze sumce III.

Další varianta oblíbeného rybího guláše, tentokrát z masa sumce. Jako přílohu nejčastěji podáváme čerstvý chléb.

2 náročnost
40 minut
guláš
  • 1 kg masa ze sumce
  • 200 g rajského protlaku
  • 100 g slaniny
  • 0,5 l vody
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 1 ks masité papriky
  • červená mletá paprika
  • hladká mouka
  • drcený kmín
  • majoránka
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Z masa odstraníme kůži, tuk a kosti, nakrájíme na kostky, poprášíme mletým kmínem, osolíme, odložíme stranou
    2. Na oleji osmahneme cibuli a necháme zesklovatět slaninu, zaprášíme moukou
    3. Nalijeme vodu, přidáme rajský protlak, nakrájenou papriku, vaříme na mírném ohni, až paprika změkne
    4. Přidáme kostky masa ze sumce, ochutíme česnekem, majoránkou, pepřem, sladkou paprikou, solí.
    5. Povaříme jen krátce, až maso změkne 3-4 minuty
    6. Guláš ze sumce podáváme nejlépe s chlebem.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím