Rybářský rozcestník

Domácí salát z matjesů

Máte chuť na něco dobrého k pivu či vínu? Vyzkoušejte tento originální recept na svačinový salát z nakládaných matjesů a dalších dobrot.

2 náročnost
30 minut
domácídomácídomácí
  • 200 g matjesů v oleji
  • 150 g žampionů
  • 150 g sterilované červené papriky
  • 2-3 lžíce láku z paprik
  • 1 svazek jarní cibulky
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Olej z matjesů slijeme, odložíme stranou, matjesy nakrájíme na proužky.
    2. Žampiony nakrájíme na plátky, vhodíme do vroucí vody, kterou ochutíme  lžící citronové šťávy, špetkou soli, povaříme do měkka (přidáním citronové šťávy zůstanou žampiony bílé), scedíme, necháme okapat.
    3. Nakrájené matjesy promícháme se žampiony, proužky sterilované červené papriky, nakrájenou jarní cibulkou. Ochutíme olejem z matjesů, lákem z paprik, pepřem, promícháme a necháme vychladit.
    4. Podáváme s pečivem a chlazeným pivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….