Rybářský rozcestník

Citronový pstruh II.

Filety ze pstruhů potřené směsí ze strouhanky, piniových semínek, másla, petrželky, citronové šťávy a kůry, pokapané olejem, grilované na roštu grilu.

2 náročnost
30 minut
  • 4 ks pstruží filety
  • 1 ks menšího svazku petrželky
  • 50 g strouhanky
  • 25 g opražených piniových semínek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • šťáva a kůra z 1 citronu
  • skrojky citronu k podávání
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné filety omyjeme, osušíme, položíme na plech kůží dolů, osolíme a opepříme
    2. Do misky dáme strouhanku, máslo, na jemno nasekanou petrželku, citronovou šťávu i kůru, polovinu na hrubo nasekaných piniových semínek a vše dobře promícháme
    3. Připravenou směsí pokryjeme rybu, zakapeme olivovým olejem a dáme na 5 minut pod rozpálený gril (v troubě to trvá 10-15 minut), aby filety vločkovaly
    4. Potom posypeme zbylými piniovými semínky a podáváme s vařenými novými bramborami a skrojky citronu.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.