Rybářský rozcestník

Marinování filet z makrel

Jedna z možností úprav makrel. Takto připravenou makrelu servírujeme například jako předkrm, dobře vychlazenou, nakrájenou na plátky.

2 náročnost
25 minut
+ doba marinování 24 hodin  
  • filety z makrely
  • 1,5 l vody
  • 6 lžic vinného octa
  • 4-5 ks semen koriandru
  • 5 ks bobulí jalovce
  • 3 lžíce cukru
  • 3 lžíce soli
  • potravinářská fólie na zabalení
  • několik zrnek nového koření
  • několik zrnek celého pepře
  • kopr
  • Příprava

    1. Filety z makrely naložíme do slabé octové vody (6 lžic vinného octa na 1,5 l vody)
    2. V hmoždíři rozdrtíte zrnka pepře, semena koriandru, bobule jalovce a několik zrnek nového koření
    3. Osušené filety posypete kořením a přidáte ještě nahrubo nasekaný kopr, který jemně přitlačíme
    4. Nakonec posypete filety směsí soli a cukru v poměru 1:1
    5. Takto připravené kousky ryb položíme vnitřními stranami k sobě a pevně je zabalíme do fólie, aby tekutina, která se později uvolní, nemohla vytékat mimo ryby
    6. Makrely zatížíme prkýnkem a závažím, uložíme na chladné místo, nejlépe do chladničky, doba naložení je 24 hodin, po 12 hodinách rybu otočíme
    7. Po vyjmutí z chladničky a setření větší části koření filety nakrájíme proti kůži na tenké plátky.

    Nejčtenější články

    Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

    D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

    Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

    Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

    Devadesát tun ryb z Buňkova na Pardubicku musí zlikvidovat kvůli viru

    Ryby v rybníce Buňkov v Břehách na Pardubicku jsou nakažené herpes virem. Není přenosný na člověka, ale mohl by se rozšířit do dalších chovů. Veterináři proto nařídili usmrcení ryb z celé chovné plochy. Výlov začne ve středu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím