Rybářský rozcestník

Základní rybí vývar

Recept na základní vývar z odřezků z ryby (kapra, štiky, sumce, pstruha…), kořenové zeleniny, koření a vody. Polotovar vhodný k dalšímu využití. Příprava tohoto vývaru je velice jednoduchá. Takto připravený vývar můžeme dále použít, nebo jej zamrazit.

2 náročnost
120 minut
  • 500 g odřezků z ryby (může být pstruh, kapr, štika, nebo mix)
  • 1,5 l vařící vody
  • 1 svazek petrželové natě
  • 2 ks petržele
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks veliká cibule
  • 1 ks celer
  • nové koření
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Mrkev, petržel, cibuli a celer oloupeme a rozkrojíme.
    2. Takto připravenou zeleninu dáme do hrnce, zalejeme vařící vodou, přidáme koření, petrželovou nať a odřezky z ryb.
    3. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme minimálně hodinu. Čím déle, tím lépe. Následně vývar přecedíme.
    4. Takto připravený vývar můžeme dále použít, nebo jej zamrazit.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!