Rybářský rozcestník

Základní rybí vývar

Recept na základní vývar z odřezků z ryby (kapra, štiky, sumce, pstruha…), kořenové zeleniny, koření a vody. Polotovar vhodný k dalšímu využití. Příprava tohoto vývaru je velice jednoduchá. Takto připravený vývar můžeme dále použít, nebo jej zamrazit.

2 náročnost
120 minut
  • 500 g odřezků z ryby (může být pstruh, kapr, štika, nebo mix)
  • 1,5 l vařící vody
  • 1 svazek petrželové natě
  • 2 ks petržele
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks veliká cibule
  • 1 ks celer
  • nové koření
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Mrkev, petržel, cibuli a celer oloupeme a rozkrojíme.
    2. Takto připravenou zeleninu dáme do hrnce, zalejeme vařící vodou, přidáme koření, petrželovou nať a odřezky z ryb.
    3. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme minimálně hodinu. Čím déle, tím lépe. Následně vývar přecedíme.
    4. Takto připravený vývar můžeme dále použít, nebo jej zamrazit.

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.