Rybářský rozcestník

Grilovaný cejn s pikantní omáčkou

Filety z cejna grilované na venkovním roštu, servírované se studenou pikantní omáčkou.

1 náročnost
20 minut
+ doba odležení  
  • 800 g cejna
  • 40 g oleje
  • citronová šťáva
  • sůl
  • Na omáčku:
  • 100 g majonézy
  • 10 g sardelové pasty
  • 10 g plnotučné nebo dijonské hořčice
  • 1 ks menší sladkokyselé okurky
  • citronová kůra
  • petrželka
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného, vykuchaného a pod tekoucí vodou opraného cejna nakrájíme na filety, ty osolíme a pokapeme citronovou šťávou, necháme asi 30 minut odležet
    2. Jednotlivé filety potřeme olejem a dáme na dobře vyhřátý gril, s roštem potřeným olejem, grilovat
    3. Maso grilujeme po obou stranách (nejprve filety pokládáme kůží dolů)
    4. Hotové filety z cejna klademe na předehřáté talíře a podáváme se studenou omáčkou, kterou servírujeme v samostatných miskách.

    Příprava omáčky:
    1. Okurku, petrželku a citronovou kůru usekáme na jemno a smícháme s majonézou
    2. Osolíme, dochutíme pepřem, sardelovou pastou a hořčicí
    3. Omáčku necháme v lednici chvíli vychladit.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.