Pečený kapr plněný nádivkou ze žampionů, sýru, cibule a dalších ingrediencí.
1. Kapra očistíme, vykucháme a mlíčí si dáme stranou, odřízneme hlavu i ploutve, maso dobře omyjeme a osušíme
2. Mlíčí krátce orestujeme na lžičce rozehřátého másla, pak podlijeme bílým vínem a 5 minut podusíme na mírném plameni
3. Do pánve s rozehřátým máslem dáme oloupanou na drobno nasekanou cibuli a očištěné na plátky nakrájené žampiony, osolíme, posypeme kmínem a restujeme asi 8 minut, pak necháme zchladnout
4. Do mísy dáme na kostičky nakrájené housky, pokropíme je mlékem, přidáme žloutky, na drobno nakrájené podušené mlíčí, na jemno nastrouhaný sýr, nasekané mandle, žampiony s cibulí, vše promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků
5. Kapra zevnitř potřeme oloupanými utřenými stroužky česneku a naplníme nádivkou, otvor sepneme špejlemi, vložíme do pekáčku, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, přidáme snítky tymiánu a máslo a pečeme při 170 °C asi 45 minut.
Podáváme s vařenými bramborami.