Rybářský rozcestník

Bavorská rybí polévka

Spařené rybí vnitřnosti nakrájené na kousky, smíchané s dalšími ingrediencemi, povařené ve tvaru knedlíčků v silném rybím vývaru. Recept z Německa.

2 náročnost
40 minut
  • 300 g rybích vnitřností
  • 250 g brokolice
  • 100 g mrkve
  • 50 g strouhanky
  • 2 ks vejce
  • 1 l silného rybího vývaru
  • petrželová a celerová nať
  • provensálské bylinky
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí vnitřnosti spaříme vroucí vodou, scedíme a pak nakrájíme na menší kousky
    2. Rybí maso smícháme s vejci, strouhankou a zelenými bylinkami, dochutíme solí
    3. Ze vzniklé hmoty tvoříme větší kulaté knedlíčky a ty pak zvolna vaříme v silném rybím vývaru
    4. Do polévky vložíme až na závěr nadrobno nakrájené kousky mrkve a brokolice, nasekané bylinky a rozkrájené knedlíčky.

    Doporučení

    Polévku můžeme obohatit zavařením jemnými ovesnými vločkami nebo pohanky lámanky.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím