Rybářský rozcestník

Bavorská rybí polévka

Spařené rybí vnitřnosti nakrájené na kousky, smíchané s dalšími ingrediencemi, povařené ve tvaru knedlíčků v silném rybím vývaru. Recept z Německa.

2 náročnost
40 minut
  • 300 g rybích vnitřností
  • 250 g brokolice
  • 100 g mrkve
  • 50 g strouhanky
  • 2 ks vejce
  • 1 l silného rybího vývaru
  • petrželová a celerová nať
  • provensálské bylinky
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí vnitřnosti spaříme vroucí vodou, scedíme a pak nakrájíme na menší kousky
    2. Rybí maso smícháme s vejci, strouhankou a zelenými bylinkami, dochutíme solí
    3. Ze vzniklé hmoty tvoříme větší kulaté knedlíčky a ty pak zvolna vaříme v silném rybím vývaru
    4. Do polévky vložíme až na závěr nadrobno nakrájené kousky mrkve a brokolice, nasekané bylinky a rozkrájené knedlíčky.

    Doporučení

    Polévku můžeme obohatit zavařením jemnými ovesnými vločkami nebo pohanky lámanky.

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rybářská technika chytání ryb – muškaření

    Muškaření, to je královská rybářská disciplína. Muškaří se jak na vodách tekoucích, tak stojatých. A o co vlastně jde? Rybář rybám nabízí umělé nástrahy, mušky, které nahazuje do míst, kde si myslí, že číhá ryba, tedy například pstruh, lipan nebo například losos. Také může nechat mušku volně plavat po proudu řeky … vždy jde o to, vyprovokovat rybu k útoku. Chytání na mušku je velmi náročná disciplína, protože rybář většinu času stojí ve vodě a jde rybě naproti. V tom je kouzlo muškaření, protože rybář někdy chytá ryby doslova pod nohama. Právě ten přímý kontakt s vodou, ryby na dohled, klid, často nedotčená příroda, to vše dělá z muškaření právem vrcholnou rybářskou disciplínu.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím