Rybářský rozcestník

Rybí filé opečené na pánvi

Na tuku opečené rybí filé, ochucené pepřem, drceným kmínem a grilovacím kořením.

2 náročnost
20 minut
Rybí filé opečené na pánvi
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks větší plátky rybího filé
  • 1 velká lžíce másla nebo jiného tuku na opékání
  • hladká mouka
  • grilovací koření
  • drcený kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí filé důkladně osušíme papírovými utěrkami, pak maso osolíme a posypeme pepřem, kmínem a grilovacím kořením
    2. Takto připravené rybí filety zaprášíme hladkou moukou a vložíme na dobře rozehřátou pánev s rozpuštěným máslem
    3. Opékáme z obou stran dozlatova, hotové filety nejlépe ihned podáváme.

    Doporučení

    Jako přílohu podáváme nejlépe různě upravené brambory a zeleninový salát. Filety můžeme také přelít nějakou studenou, nebo i teplou smetanovou omáčkou.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?