Rybářský rozcestník

Marináda ze zázvoru, limetky a šafránu

Skvělá marináda vhodná na rybí maso určené ke grilování nebo pečení.

1 náročnost
15 minut
  • 5 cl horké vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 ks kousek zázvoru velkého 2 cm
  • šťáva z jedné limetky
  • špetka šafránu
  • Příprava

    1. Ve skleničce s vodou necháme rozpustit sůl, přidáme špetku šafránu a necháme 5 minut odstát
    2. Ochucenou vodu promícháme s medem, přilijeme šťávu z limetky a olivový olej
    3. Tak 2 cm velký kousek zázvoru oloupeme a na jemno nastrouháme, vmícháme do prošlehané marinády
    4. Rybí maso necháme v marinádě nejméně 2 hodiny marinovat.

    Nejčtenější články

    Rybářská křížovka – sladkovodní i mořské ryby

    Máme pro vás novinku z naší redakce, rybářskou křížovku. Vyzkoušejte si, jestli se vám podaří vyluštit všechny názvy ryb, co jsem do křížovky vložili. Jde o zkrácené názvy jak sladkovodních tak mořských ryb. Tak hurá, pusťte se do luštění.

    Základy výběru správného stanu pro rybáře

    Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím