Rybářský rozcestník

Marináda ze zázvoru, limetky a šafránu

Skvělá marináda vhodná na rybí maso určené ke grilování nebo pečení.

1 náročnost
15 minut
  • 5 cl horké vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 ks kousek zázvoru velkého 2 cm
  • šťáva z jedné limetky
  • špetka šafránu
  • Příprava

    1. Ve skleničce s vodou necháme rozpustit sůl, přidáme špetku šafránu a necháme 5 minut odstát
    2. Ochucenou vodu promícháme s medem, přilijeme šťávu z limetky a olivový olej
    3. Tak 2 cm velký kousek zázvoru oloupeme a na jemno nastrouháme, vmícháme do prošlehané marinády
    4. Rybí maso necháme v marinádě nejméně 2 hodiny marinovat.

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.