Rybářský rozcestník

Marináda ze zázvoru, limetky a šafránu

Skvělá marináda vhodná na rybí maso určené ke grilování nebo pečení.

1 náročnost
15 minut
  • 5 cl horké vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 ks kousek zázvoru velkého 2 cm
  • šťáva z jedné limetky
  • špetka šafránu
  • Příprava

    1. Ve skleničce s vodou necháme rozpustit sůl, přidáme špetku šafránu a necháme 5 minut odstát
    2. Ochucenou vodu promícháme s medem, přilijeme šťávu z limetky a olivový olej
    3. Tak 2 cm velký kousek zázvoru oloupeme a na jemno nastrouháme, vmícháme do prošlehané marinády
    4. Rybí maso necháme v marinádě nejméně 2 hodiny marinovat.

    Nejčtenější články

    Haltýř z pračky

    Tam, kde je povolený haltýř, tedy bedna na živé rybky, která se pokládá na dno toku, lze ho vyrobit jednoduše ze staré pračky, do které se prádlo dávalo vrchem.

    Volba zrnitosti krmení při lovu s method feeder krmítky

    Při chytání s method feeder krmítkem je volba zrnitosti krmení velmi důležitá. Kdy chytat se směsí extra jemnou, středně zrnitou, či směsí hrubou? Existuje jednoduchá poučka.

    Stravování u vody – krabičková metoda

    Na delších rybářských výpravách s kusem salámu a instantními polívkami prostě nevystačíme. Do hry se tak dostává tzv. krabičková metoda, tedy doma uvařená jídla uložená po porcích v krabičkách a pak zamrazená. U vody je pak stačí už jen ohřát.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím