Rybářský rozcestník

Marináda ze zázvoru, limetky a šafránu

Skvělá marináda vhodná na rybí maso určené ke grilování nebo pečení.

1 náročnost
15 minut
  • 5 cl horké vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 ks kousek zázvoru velkého 2 cm
  • šťáva z jedné limetky
  • špetka šafránu
  • Příprava

    1. Ve skleničce s vodou necháme rozpustit sůl, přidáme špetku šafránu a necháme 5 minut odstát
    2. Ochucenou vodu promícháme s medem, přilijeme šťávu z limetky a olivový olej
    3. Tak 2 cm velký kousek zázvoru oloupeme a na jemno nastrouháme, vmícháme do prošlehané marinády
    4. Rybí maso necháme v marinádě nejméně 2 hodiny marinovat.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2023

    V tomto článku najdete aktuální tabulku NONSTOP revírů, kde rybáři mohou v letních měsících chytat ryby i po půlnoci, tedy 24 hodin, ale pozor, za určitých podmínek a hlavně co územní svaz, to často různé termíny zahájení, nebo naopak ukončení výjimky pro lov v režimu non-stop!

    Úskalí chytání kaprů pomocí člunu a sklopné tyčové bójky

    Chytat kapry na větší vzdálenosti pomocí člunu a tyčové bójky je jen pro zkušené a dost otrlé rybáře. Nejde o to zavést bójku, ale také se k ní dostat s prutem a rybou na konci prutu a to i za škaredého počasí, ze větru, při velkých vlnách. Velký kapr totiž dokáže tahat jako kůň a zapomeňte na to, že by jste pěkného cvalíka dokázali dostat ke břehu pomocí klasického namotávání vlasce či šňůry ze břehu. A pokud ano, rybu by jste tak unavili, že by měla malou šanci na přežití. Jde o pokročilou kaprařinu, která nejen že není levná, ale také vyžaduje rybáře s velkým srdcem.

    Rybářský veletrh FOR FISHING se vrací do své původní kondice

    Svátek všech rybářů, veletrh FOR FISHING, se po roce vrací do letňanského areálu PVA EXPO PRAHA. V polovině února se na výstavní ploše přes 10 000 m2 představí více než 120 firem z Čech i zahraničí, chybět nebudou ani významné osobnosti z oblasti rybaření se zajímavými přednáškami nebo návštěvnická soutěž.