Rybářský rozcestník

Marináda ze zázvoru, limetky a šafránu

Skvělá marináda vhodná na rybí maso určené ke grilování nebo pečení.

1 náročnost
15 minut
  • 5 cl horké vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 ks kousek zázvoru velkého 2 cm
  • šťáva z jedné limetky
  • špetka šafránu
  • Příprava

    1. Ve skleničce s vodou necháme rozpustit sůl, přidáme špetku šafránu a necháme 5 minut odstát
    2. Ochucenou vodu promícháme s medem, přilijeme šťávu z limetky a olivový olej
    3. Tak 2 cm velký kousek zázvoru oloupeme a na jemno nastrouháme, vmícháme do prošlehané marinády
    4. Rybí maso necháme v marinádě nejméně 2 hodiny marinovat.

    Nejčtenější články

    Swinger nahrazený kolíčkem na prádlo a gumou

    Nahradit rozbitý swinger kolíčkem na prádlo a gumou napadlo mého kamaráda poměrně nedávno. V nouzi si prostě rybář musí umět poradit. Ovšem všechny nás šokovalo, že celý systém pak fungoval lépe, jako s klasickým swingerem.

    Velké sousto z kukuřice pro větší kapry

    Velké sousto vyselektuje drobnější ryby a tak záběr přijde jen od většího kusu. To docílíme použitím více kukuřic najednou napíchnutých na přívěs háčku s očkem uvázaného pomocí bezuzlového vázání …

    Hák na zajištění prutu

    Občas za to ryby umějí pěkně vzít, zvláště ty větší. Pak nezbývá, než být nachystaný, sedět u prutů a stihnout okamžitě zareagovat. Ovšem hlavně při delších výpravách být stále ve střehu prostě není možné. Pak se hodí mít pruty pěkně zajištěné, aby ryby neměli šanci je stáhnout do vody.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím