Rybářský rozcestník

Obalovací pasty

Obalovací pasty využíváme především při chytání na boilies nebo pelety. Jejich výhodou je možnost kombinovat různé chutě a také měnit tvar nástrahy. Ovšem hlavním smyslem obalovacích past je přilákat ryby k háčku, proto jejich důležitou složku tvoří suroviny, které do vody pouští pachovou stopu, která má za cíl zaujmout ryby ve vodním sloupci, i když plavou dále od nástrahy. Posilovač ve formě pasty také zatraktivňuje starší nástrahy, o které by třeba ryby ani neměly zájem, ale právě pastou obalené boilie nebo peletka dá nástraze druhou šanci.

Obalovací pasty - různé vůně a příchutě

Pasty mají veliké využití téměř po celý rok ovšem asi nejvíce fungují při lovu ve studené vodě zpočátku sezony a v pozdním podzimu, kdy ryby nejsou příliš aktivní. Tyto pasty totiž dobře uvolňují drobné částice a aroma, což zaručuje okamžité vysílání potravního signálu. Ovšem ani v létě, při lovu v teplejší vodě nejsou k zahození, přispívají totiž k prodloužení rozpadu nástrahy a při krátkých vycházkách máme také větší šanci, že ryby nástrahu rychleji najdou.

Obalovací pasta na nástraze …

Článek k tématu: Mivardi obalovací pasty ProActive – recenze

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?