Rybářský rozcestník

Brazilský ořech (para ořech)

Para ořech má v sobě vysoký obsah oleje. Některé ořechy plavou, jiné jsou natolik těžké, že se rychle potopí na dno. Nejlepší jsou nakládané do různých sladkých nebo i slaných nálevů. Většinou se využívají jako nástraha, ale hodí se i jako jedna ze složek do zakrmovacích směsí. Ovšem díky jejich ceně je spíše využijeme jen jako nástrahu.

Brazilský ořech (para ořech)

Tyto para ořechy lze běžně koupit v rybářských potřebách již nadipované, ale lze je i sehnat surové a zpracovat dle návodu níže.

Zpracování brazilského ořechu:

Ořechy můžeme na 24 hodin naložit do vody a pak je povařit tak 30 minut, nebo se dají nakládat do vody s různými příchutěmi, pak se nechají 1 až 2 týdny máčet. Takto naložené jsou pro ryby velmi atraktivní.

Nejčtenější články

Chytáme candáty

Na candáty můžeme použít několik rybolovných technik. Lze je chytat na položenou jak na mrtvou, tak živou rybku, tak je lovit metodou plavané, tedy pomocí splávku a nejlépe živé nástrahy. Nejaktivnější způsob je pak vláčení na mrtvou rybku, nebo na umělou nástrahu. V tomto článku rozebereme všechny základní metody lovu candátů.

Lov dravců na mrtvou rybku

Ne vždy máme po ruce živé nástražní rybky. Stejně, například štiky, dají často přednost ve sloupci houpajícímu se mrtvému tělu ryby i když o kousek dále se plácá živá nástraha. Stalo se mě to již několikrát, když jsem na jeden prut chytal na živou rybku, na druhém se mě vznášela mrtvá nástraha a paní štika se dala přemluvit právě na tuto „mrtvolku“. Také nahazování s mrtvou rybkou je bez problémů, zatímco živou nástrahu by jsme, díky tvrdému dopadu na hladinu, zbytečně trápili.

Nejlepší letní nástrahy pro kaprovité ryby

V tomto článku jsme si dovolili udělat takový stručný výběr nástrah, s kterými máme dobré zkušenosti při chytání v letních vedrech. Není to žádný objevný článek, jen výčet toho nejlepšího, co můžeme v létě kaprovitým rybám nabídnout. Mladým rybářům může hodně pomoci, staré pak třeba inspiruje k nahození nástrahy, na kterou již dávno zapomněli.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím