Rybářský rozcestník

Brazilský ořech (para ořech)

Para ořech má v sobě vysoký obsah oleje. Některé ořechy plavou, jiné jsou natolik těžké, že se rychle potopí na dno. Nejlepší jsou nakládané do různých sladkých nebo i slaných nálevů. Většinou se využívají jako nástraha, ale hodí se i jako jedna ze složek do zakrmovacích směsí. Ovšem díky jejich ceně je spíše využijeme jen jako nástrahu.

Brazilský ořech (para ořech)

Tyto para ořechy lze běžně koupit v rybářských potřebách již nadipované, ale lze je i sehnat surové a zpracovat dle návodu níže.

Zpracování brazilského ořechu:

Ořechy můžeme na 24 hodin naložit do vody a pak je povařit tak 30 minut, nebo se dají nakládat do vody s různými příchutěmi, pak se nechají 1 až 2 týdny máčet. Takto naložené jsou pro ryby velmi atraktivní.

Nejčtenější články

Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

Chov a skladování žížal

Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

Výroba závaží z kamene

Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím