Rybářský rozcestník

Brazilský ořech (para ořech)

Para ořech má v sobě vysoký obsah oleje. Některé ořechy plavou, jiné jsou natolik těžké, že se rychle potopí na dno. Nejlepší jsou nakládané do různých sladkých nebo i slaných nálevů. Většinou se využívají jako nástraha, ale hodí se i jako jedna ze složek do zakrmovacích směsí. Ovšem díky jejich ceně je spíše využijeme jen jako nástrahu.

Brazilský ořech (para ořech)

Tyto para ořechy lze běžně koupit v rybářských potřebách již nadipované, ale lze je i sehnat surové a zpracovat dle návodu níže.

Zpracování brazilského ořechu:

Ořechy můžeme na 24 hodin naložit do vody a pak je povařit tak 30 minut, nebo se dají nakládat do vody s různými příchutěmi, pak se nechají 1 až 2 týdny máčet. Takto naložené jsou pro ryby velmi atraktivní.

Nejčtenější články

NONSTOP – lov ryb po půlnoci. Proč s ním všichni dělají takovou vědu?

Dříve jsem byl velkým propagátorem lovu ryb pře půlnoc, nyní již mám pochyby, jak moc jde o výhodu moci chytat ryby celou noc. Po několika letech, co na revírech v NONSTOP režimu chytám, jsem totiž zjistil, že těch ryb, chycených v noci, zase až tak moc není.

Cíleně pro rybí maso chodí k vodě jen něco málo přes 4 % registrovaných rybářů

Z naší ankety s otázkou: „Proč vlastně rybařím?“, jasně vyplývá, že k vodě pro rybí maso chodí jen malé procento rybářů. Většina nás rybářů má totiž jiný důvod, proč vlastně k vodě na ryby chodí. Možná budete překvapeni, jak více jak 8 000 rybářů, v naší anketě, tedy hlasovalo.

Žebrové krmítko naplněné pečivem

V žebrovém krmítku skvěle drží jak větší kusy rohlíku, tak i kousky chleba. Lze pečivem naplnit a plně nahradit klasickou zakrmovací směs. I když jde o nouzové řešení, pokud nám například dojde zakrmovací směs, občas se vyplatí pečivo nasadit i místo krmné směsi jako hlavní zakrmovací složku krmení.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím