Rybářský rozcestník

Brazilský ořech (para ořech)

Para ořech má v sobě vysoký obsah oleje. Některé ořechy plavou, jiné jsou natolik těžké, že se rychle potopí na dno. Nejlepší jsou nakládané do různých sladkých nebo i slaných nálevů. Většinou se využívají jako nástraha, ale hodí se i jako jedna ze složek do zakrmovacích směsí. Ovšem díky jejich ceně je spíše využijeme jen jako nástrahu.

Brazilský ořech (para ořech)

Tyto para ořechy lze běžně koupit v rybářských potřebách již nadipované, ale lze je i sehnat surové a zpracovat dle návodu níže.

Zpracování brazilského ořechu:

Ořechy můžeme na 24 hodin naložit do vody a pak je povařit tak 30 minut, nebo se dají nakládat do vody s různými příchutěmi, pak se nechají 1 až 2 týdny máčet. Takto naložené jsou pro ryby velmi atraktivní.

Nejčtenější články

Rybářská křížovka – sladkovodní i mořské ryby

Máme pro vás novinku z naší redakce, rybářskou křížovku. Vyzkoušejte si, jestli se vám podaří vyluštit všechny názvy ryb, co jsem do křížovky vložili. Jde o zkrácené názvy jak sladkovodních tak mořských ryb. Tak hurá, pusťte se do luštění.

Základy výběru správného stanu pro rybáře

Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím