Rybářský rozcestník

Lančmít

Lančmít patří rozhodně mezi jednu z nejlepších nástrah na velké ryby, především kapry, kteří lančmít milují. Ovšem na lančmít chytneme i další druhy ryb, jako tlouště, parmy, mníky … Hodí se hlavně do ledové vody, tedy při chytání ryb v zimě a brzy z jara, či na podzim.

Lančmít - konzervy
lucheon-meat-sumci1lucheon-meat-sumci3lucheon-meat-sumci4

Konzervovaný lančmít vyhovuje jako nástraha na ryby po všech stránkách. Buď ho můžeme rozkrájet na kostičky, nebo roztrhat na nepravidelné kousky. Na velmi opatrné ryby lze lančmít zpracovat do hmoty s kousky staršího chleba.

Tepelná úprava lančmítu:

Lančmít lze i orestovat na oleji, pak lépe drží na háčku. Po vyjmutí z konzervy ho rozkrájíme na kostky, ty zprudka oretujeme na troše oleje, nebo tuku z konzervy, záleží na výrobku, zda obsahuje tuk, nebo ne.

Nejčtenější články

Výměnný obchod s kosem

Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

Rady pro začínající vláčkaře – nástrahy vhodné pro vláčení

Ano, vláčení je fenomén, ale je to především dřina. Někdy ani 300 náhozů nestačí k tomu, aby člověk spatřil nějakou tu šupinu. Vláčkař musí být nejen tělesně zdatný, ale také musí překypovat výrou v sebe sama. Někdy totiž ani několik hodin prohazování vodou nestačí k tomu, aby byl lov úspěšný a pak jen psychicky zdatný rybář dokáže další den vzít vláčecí prut opět do ruky a nahodit. Kromě výše uvedeného i znalost vody, či konkrétního místa, kde rybář chytá a také slušná výbava vede k úspěchu. Ovšem pro úspěšný lov vláčením je především nutná ta pravá nástraha, právě ta často rozhoduje o tom, zda rybář ten den zasekne rybu, nebo ne.

Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím