Rybářský rozcestník

Javorové semínko

Toto semeno podle zařazení patří mezi luštěniny. Nejlepší je kvašené (fermentované), pak má krásně alkoholovou vůni. Javorová semínka jsou jak výbornou návnadou na zakrmení, tak i skvělou nástrahou, na kterou můžeme chytat a to především kapry.

Javorové semínko

Javorové semínko je podobné našemu hrachu, ovšem má mnohem atraktivnější chuť i vůni, kterou hlavně kapři milují. V Česku se špatně shání, nejčastěji je koupíme v rybářských obchodech nebo na internetu v e-shopech.

Zpracování javorového semínka:

Semena máčíme nejlépe celých 24 hodin. Během máčení lze semena různě dipovat. Důkladně okapaná je musíme ještě 20 minut vařit, do jejich změknutí.

Nejčtenější články

Má první rybářská výprava, aneb důkladná domácí příprava

Ano, je to tu, mám platné rybářské doklady, něco jsem se o rybách naučil a tak konečně mohu k vodě si pěkně zachytat. Ale kam vyrazit? A co si kromě základní rybařiny ještě vzít s sebou? Také znalost místa, kde chci chytat, mě může zajistit úspěšný lov, proto neváhejte a poraďte se se zkušenými rybáři, ti vám rádi poradí, kam vyrazit.

Co dělat, když přední brzda navijáku nejde utáhnout

Už se vám někdy stalo, že jste chtěli dotáhnout brzdu navijáku a ono to nešlo? Je to velký průšvih, protože pak nejde ani navinout nahozenou nástrahu ke břehu. Člověk si nějak poradí, ale naviják je s prokluzující brzdou prostě nefunkční. Většinou jde o stržení závitu ve středu krytu brzdy. Co s tím, vyhodit naviják? Ne! Jedno relativně prosté a levné řešení existuje. Lze obrátit mosazný střed.

Lov s method feeder krmítkem – umístění nástrahy s háčkem

Při chytání ryb s feederovým prutem a method feeder krmítkem máme několik možností, jak nabídnout nástrahu s háčkem rybám. Buď ji můžeme úplně schovat v krmení, nebo naopak nástrahu nechat viditelnou. Ale je více možností.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím