Rybářský rozcestník

Javorové semínko

Toto semeno podle zařazení patří mezi luštěniny. Nejlepší je kvašené (fermentované), pak má krásně alkoholovou vůni. Javorová semínka jsou jak výbornou návnadou na zakrmení, tak i skvělou nástrahou, na kterou můžeme chytat a to především kapry.

Javorové semínko

Javorové semínko je podobné našemu hrachu, ovšem má mnohem atraktivnější chuť i vůni, kterou hlavně kapři milují. V Česku se špatně shání, nejčastěji je koupíme v rybářských obchodech nebo na internetu v e-shopech.

Zpracování javorového semínka:

Semena máčíme nejlépe celých 24 hodin. Během máčení lze semena různě dipovat. Důkladně okapaná je musíme ještě 20 minut vařit, do jejich změknutí.

Nejčtenější články

Na Lipně se našel mrtvý sumec uvázaný na drátě u pařezu

Na Lipně byl před třemi dny objeven mrtvý sumec, který měl v hubě uvázaný drát, ten se pak zachytil u kořene pařezu a sumec uhynul. Fotografie v článku ukazují jeden z důvodů, proč je zakázáno sumce, ale i jiné ryby, uvazovat za hubu….

Mladý rybář z Adamova chytil gigantického sumce. A dal mu svobodu

Bylo to v noci ze soboty na neděli. Od Mikulova se hnala bouřka. Začalo silně pršet. Dvaadvacetiletý Tomáš Rozsypal z Adamova na Blanensku se bál narovnat špičku prutu, aby do něj neudeřil blesk. Déšť ustal a voda rybníka ožila. Věřil svému úsudku a stále nahazoval na vytipované místo. Pak přišel konečně záběr. Po téměř hodinovém boji z vody pak vytáhl sumce, který měřil 238 centimetrů.

Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin

Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin. Několik desítek tun mrtvých ryb lemuje břehy Nesytu, o kus dál tvoří na hladině jakýsi plovoucí ostrov, v dalších částech rybníka pak vytváří mozaiku bílých břich na zelené hladině.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím