Rybářský rozcestník

Grilované rybí filety

Filety ze sladkovodních ryb pokapané citronovou šťávou, okořeněné a osolené, po odležení potřené olejem, grilované na venkovním roštu grilu.

1 náročnost
30 minut
+ doba kuchání a 30 minut odležení  
Grilované rybí filety
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800-1000 g filet ze sladkovodních ryb (pstruh, siven, okoun ...)
  • 40 g oleje
  • vaše oblíbené rybí koření
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné, vykuchané a pod tekoucí vodou oprané ryby nafiletujeme, filety osolíme, okořeníme a pokapeme citronovou šťávou, necháme asi 30 minut odležet
    2. Jednotlivé filety potřeme olejem a dáme na dobře vyhřátý gril, s roštem potřeným olejem, grilovat
    3. Maso grilujeme po obou stranách (nejprve filety pokládáme kůží dolů!)
    4. Hotové grilované filety klademe na předehřáté talíře a nejlépe ihned podáváme.

    Doporučení

    Podobně lze připravit i ryby mořské.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….