Rybářský rozcestník

Karbanátky s uzenou treskou

Bramborové karbanátky s rybou.

2 náročnost
45 minut
  • 500 g uzené tresky
  • 400 g očištěných brambor
  • 50 g tuku
  • 50 g cibule
  • 50 g strouhané housky
  • 1 ks vejce
  • majoránka
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Brambory uvaříme a prolisujeme, cibuli opečeme na tuku
    2. Tresku vykostíme a nakrájíme
    3. Do brambor vložíme rybu, cibuli s tukem, vejce a hmotu okořeníme a rozdělíme na cca 5 karbanátků
    4. Obalujeme je ve strouhané housce a zvolna smažíme na tuku dozlatova.

    Doporučení

    Podáváme např. se salátem ze syrové zeleniny.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?