Rybářský rozcestník

Rybí džuveč

Podušené kousky ryb s paprikou a cibulí. V receptu lze použít jak ryby mořské, tak sladkovodní. Recept původem z Chorvatska.

2 náročnost
40 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 4 ks porce ryby (150-200 g jedna)
  • 2 ks čerstvé (sterilované) papriky
  • 1 dl vody
  • 400 g cibule
  • 2 lžíce oleje
  • mleté červené papriky
  • mletý pepř
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Nadrobno nakrájenou cibuli mírně orestujeme
    2. Přihodíme papriky které, podlijeme trochou vody a podusíme na rozpáleném oleji i s cibulkou
    3. Osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou
    4. Přidáme ryby pokrájené na kousky a nasekanou petrželku
    5. Směs promícháme a přendáme do ohnivzdorné misky
    6. Podlijeme ještě trochou vlažné vody a pečeme v troubě, při teplotě kolem 190 °C, až ryba změkne.

    Doporučení

    Příloha: Vařená rýže a zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Zpráva z MiČR handicapovaných rybářů a žen v plavané 2024

    Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.

    Územní kolo Zlaté udice 2024

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz a místní organizace Stříbro pořádají ve dnech 31. května až 2. června 2024 Územní kolo rybářské soutěže mládeže ZLATÁ UDICE 2024…