Rybářský rozcestník

Steak ze sumce z pánve

V jednoduchosti je krása! Silnější filety ze sumce o váze 150-200 g osolené, okořeněné, opečené na pánvi na oleji a másle pěkně z obou stran, servírované například s opečenými brambory a jogurtovým dipem. Recept na pokrm připravený do 30 minut.

2 náročnost
30 minut
steaksteaksteaksteak
  • Rozpis na 2 porce:
  • 300-400 g (2 ks) filetů ze sumce
  • směs koření na ryby
  • drcený kmín
  • máslo
  • olej
  • sůl
  • Na jogurtový dip:
  • 1 kelímek bílého neochuceného jogurtu
  • 1 vrchovatá lžíce majonézy
  • 1-2 ks stroužky česneku
  • nať z jedné jarní cibulky
  • šťáva z citronu
  • sůl
  • Příprava

    1. Silnější filety ze sumce osušíme čistou papírovou utěrkou, osolíme, okořeníme drceným kmínem a kořením na ryby (hotová, kupovaná směs).
    2. Na oleji steaky pozvolna opékáme, po chvíli, stačí tak 2 minuty, poklademe na každý steak kousek másla, jakmile se rozpustí, steaky otočíme, opečeme i druhou stranu.
    3. Steaky servírujeme s různě upravenými brambory a například jogurtovým dipem.

    Příprava jogurtového dipu:

    1. Jogurt smícháme s majonézou.
    2. Dochutíme solí, citronovou šťávou, česnekem a nasekanou jarní cibulkou, vše důkladně promícháme.
    3. Dip necháme v lednici chvíli odležet.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.