Rozpis na 2 porce:
300-400 g (2 ks) filetů ze sumce
směs koření na ryby
drcený kmín
máslo
olej
sůl
Na jogurtový dip:
1 kelímek bílého neochuceného jogurtu
1 vrchovatá lžíce majonézy
1-2 ks stroužky česneku
nať z jedné jarní cibulky
šťáva z citronu
sůl
Příprava
- Silnější filety ze sumce osušíme čistou papírovou utěrkou, osolíme, okořeníme drceným kmínem a kořením na ryby (hotová, kupovaná směs).
- Na oleji steaky pozvolna opékáme, po chvíli, stačí tak 2 minuty, poklademe na každý steak kousek másla, jakmile se rozpustí, steaky otočíme, opečeme i druhou stranu.
- Steaky servírujeme s různě upravenými brambory a například jogurtovým dipem.
Příprava jogurtového dipu:
- Jogurt smícháme s majonézou.
- Dochutíme solí, citronovou šťávou, česnekem a nasekanou jarní cibulkou, vše důkladně promícháme.
- Dip necháme v lednici chvíli odležet.