Rybářský rozcestník

Steak ze sumce z pánve

V jednoduchosti je krása! Silnější filety ze sumce o váze 150-200 g osolené, okořeněné, opečené na pánvi na oleji a másle pěkně z obou stran, servírované například s opečenými brambory a jogurtovým dipem. Recept na pokrm připravený do 30 minut.

2 náročnost
30 minut
steaksteaksteaksteak
  • Rozpis na 2 porce:
  • 300-400 g (2 ks) filetů ze sumce
  • směs koření na ryby
  • drcený kmín
  • máslo
  • olej
  • sůl
  • Na jogurtový dip:
  • 1 kelímek bílého neochuceného jogurtu
  • 1 vrchovatá lžíce majonézy
  • 1-2 ks stroužky česneku
  • nať z jedné jarní cibulky
  • šťáva z citronu
  • sůl
  • Příprava

    1. Silnější filety ze sumce osušíme čistou papírovou utěrkou, osolíme, okořeníme drceným kmínem a kořením na ryby (hotová, kupovaná směs).
    2. Na oleji steaky pozvolna opékáme, po chvíli, stačí tak 2 minuty, poklademe na každý steak kousek másla, jakmile se rozpustí, steaky otočíme, opečeme i druhou stranu.
    3. Steaky servírujeme s různě upravenými brambory a například jogurtovým dipem.

    Příprava jogurtového dipu:

    1. Jogurt smícháme s majonézou.
    2. Dochutíme solí, citronovou šťávou, česnekem a nasekanou jarní cibulkou, vše důkladně promícháme.
    3. Dip necháme v lednici chvíli odležet.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?