Rybářský rozcestník

Rybí špíz z tilápie se zeleninou upečený v papilotě

Kousky tylápie napíchané na špejlích zabalené do anglické slaniny spolu s paprikou, cibulí a žampiony, špízy upečené v troubě spolu se směsí zeleniny zabalené v papíru na pečení.

2 náročnost
60 minut
Rybí špíz z tilápie se zeleninou upečený v papilotě.
  • Rozpis na 4 porce:
  • 500-600 g tilápie (okounovec)
  • 150 g anglické slaniny
  • 50 g másla
  • 4 ks stroužky česneku
  • 3 ks žampiony
  • 3 ks papriky
  • 3 ks rajčata
  • 3 ks cibule
  • koření na ryby
  • pečící papír
  • pepř
  • sůl
  • Ostatní:
  • špejle, papír na pečení + bílé pečivo ke konzumaci
  • Příprava

    1. Rybu nakrájíme na stejné kusy (na špízu by jich mělo být pět pro jednu osobu), osolíme, opepříme a okořeníme rybím kořením
    2. Kousky zabalíme do anglické slaniny a střídavě napichujeme s cibulí, paprikou a žampiony
    3. Z pečícího papíru vytvoříme čtverec, pomažeme máslem, naspod dáme trochu cibule, rajčata, nasekaný česnek a zbytek papriky (poměrnou část – balíčky budou čtyři), pak dáme na směs připravený špíz, přidáme oříšek másla, zabalíme a pečeme 40 minut na 180 °C
    4. Zelenina, ryba i anglická slanina pustí šťávu, do které namáčíme bílé pečivo, s nímž tento pokrm podáváme.

    Nejčtenější články

    Rybářská křížovka – sladkovodní i mořské ryby

    Máme pro vás novinku z naší redakce, rybářskou křížovku. Vyzkoušejte si, jestli se vám podaří vyluštit všechny názvy ryb, co jsem do křížovky vložili. Jde o zkrácené názvy jak sladkovodních tak mořských ryb. Tak hurá, pusťte se do luštění.

    Základy výběru správného stanu pro rybáře

    Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím