Rybářský rozcestník

Rybí špíz z tilápie se zeleninou upečený v papilotě

Kousky tylápie napíchané na špejlích zabalené do anglické slaniny spolu s paprikou, cibulí a žampiony, špízy upečené v troubě spolu se směsí zeleniny zabalené v papíru na pečení.

2 náročnost
60 minut
Rybí špíz z tilápie se zeleninou upečený v papilotě.
  • Rozpis na 4 porce:
  • 500-600 g tilápie (okounovec)
  • 150 g anglické slaniny
  • 50 g másla
  • 4 ks stroužky česneku
  • 3 ks žampiony
  • 3 ks papriky
  • 3 ks rajčata
  • 3 ks cibule
  • koření na ryby
  • pečící papír
  • pepř
  • sůl
  • Ostatní:
  • špejle, papír na pečení + bílé pečivo ke konzumaci
  • Příprava

    1. Rybu nakrájíme na stejné kusy (na špízu by jich mělo být pět pro jednu osobu), osolíme, opepříme a okořeníme rybím kořením
    2. Kousky zabalíme do anglické slaniny a střídavě napichujeme s cibulí, paprikou a žampiony
    3. Z pečícího papíru vytvoříme čtverec, pomažeme máslem, naspod dáme trochu cibule, rajčata, nasekaný česnek a zbytek papriky (poměrnou část – balíčky budou čtyři), pak dáme na směs připravený špíz, přidáme oříšek másla, zabalíme a pečeme 40 minut na 180 °C
    4. Zelenina, ryba i anglická slanina pustí šťávu, do které namáčíme bílé pečivo, s nímž tento pokrm podáváme.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím