Rybářský rozcestník

Brodet po kotorsku

Kousky ryb podušené v rajčatové omáčce. Recept z Chorvatska. Na tento recept lze použít jak ryby mořské, tak sladkovodní.

2 náročnost
45 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 800 g makrel (nebo jiných druhů ryb, i sladkovodních)
  • 1,5 dl bílého vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 4 ks stroužky česneku
  • 4 ks rajčat
  • 3 ks cibule
  • bobkový list
  • mletý pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Cibuli nakrájenou na plátky zpěníme na rozehřátém oleji, vmícháme jemně nakrájený česnek, hladkou mouku a připravíme světlou jíšku
    2. Zalijeme ji vínem a dvěma decilitry vody, rozšleháme, přidáme na plátky nakrájená rajčata, bobkový list a dusíme 20 minut
    3. Omáčku prolisujeme, přidáme ryby pokrájené na kousky, mletý pepř, sůl a dusíme je, až změknou.

    Doporučení

    Příloha: Můžeme podávat s vařenými listy mangoldu, přelitými horkým olejem.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?