Rybářský rozcestník

Brodet po kotorsku

Kousky ryb podušené v rajčatové omáčce. Recept z Chorvatska. Na tento recept lze použít jak ryby mořské, tak sladkovodní.

2 náročnost
45 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 800 g makrel (nebo jiných druhů ryb, i sladkovodních)
  • 1,5 dl bílého vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 4 ks stroužky česneku
  • 4 ks rajčat
  • 3 ks cibule
  • bobkový list
  • mletý pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Cibuli nakrájenou na plátky zpěníme na rozehřátém oleji, vmícháme jemně nakrájený česnek, hladkou mouku a připravíme světlou jíšku
    2. Zalijeme ji vínem a dvěma decilitry vody, rozšleháme, přidáme na plátky nakrájená rajčata, bobkový list a dusíme 20 minut
    3. Omáčku prolisujeme, přidáme ryby pokrájené na kousky, mletý pepř, sůl a dusíme je, až změknou.

    Doporučení

    Příloha: Můžeme podávat s vařenými listy mangoldu, přelitými horkým olejem.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.